Verwachting energieprijzen

Verwachting energieprijzen

De afgelopen jaren laten de variabele energieprijzen een daling zien. Naar verwachting zet deze dalende trend zich voort. Ons land profiteert van goedkope stroom die uit Duitsland wordt geïmporteerd. Wat betreft gas zijn de vooruitzichten ook gunstig voor uw zakelijke energie. In de VS wordt veel schaliegas geproduceerd waardoor er wereldwijd veel gasvoorraden zijn.

Verwachting stroomprijzen

De afgelopen jaren daalden de prijzen van elektriciteit. De Duitse overheid heeft veel geïnvesteerd in de groene energie (de ‘Energiewende‘), maar heeft nu te maken met overschotten. Nederlandse energiemaatschappijen kunnen deze stroom voordelig inkopen. Verder komt het economisch herstel in Nederland traag op gang. Dit zorgt ervoor dat de vraag naar stroom achterblijft, terwijl er voldoende aanbod is. Dit heeft ook een dempend effect op de prijzen van zakelijke energie. Als het economisch herstel doorzet en de vraag naar elektriciteit groeit, is de verwachting dat de energieprijzen weer zullen stijgen.

Verwachting gasprijzen

Ook de gasprijzen zijn de afgelopen jaren gedaald. De VS is veranderd van een importland van gas naar een exportland. Dit komt door de toegenomen productie van schaliegas. Dit zorgt voor voldoende internationale gasvoorraden. De overheid schroeft de gasproductie in Groningen naar beneden, maar naar verwachting heeft dit weinig invloed op de Nederlandse gasprijs. Bij een strenge winter, als er veel vraag is naar gas, is het trouwens wel mogelijk dat de gasprijs stijgt.

Variabele of vaste tarieven

De daling van de energieprijzen is voordelig voor de kosten van uw zakelijke energie als u variabele energietarieven hebt. Reken u echter niet rijk. Met een vast tarief voor energie, zakelijk en privé, blijft u het voordeligst. De leverancier heeft dan de zekerheid dat u voor een bepaalde periode klant blijft. Dit vertaalt zich in extra scherpe tarieven en welkomstkortingen. Doet u nu de proef op de som: zakelijke energie vergelijken doet u binnen 1 minuut.

Hoe werkt zakelijk energie vergelijken

Wilt u uw concurrenten voor blijven en uw bedrijfskosten laag houden? Uw energiekosten zijn een geschikte kostenpost om op te besparen. Pak de factuur voor uw zakelijke energie erbij en vul uw verbruik in de vergelijker in. Op basis hiervan krijgt u een overzicht van de beste energieaanbiedingen. Laat u verrassen door het prijsverschil tussen de beste en slechtste energiedeal.

Tip voor de ondernemers die maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk vinden. U kunt ook groene zakelijke energie vergelijken. Geef uw wens eenvoudig aan in de filterfunctie.

Energie zakelijk of particulier?

Goed om te weten: als u zakelijke energie aanvraagt voor een pand met een zakelijke bestemming, dan kunt u alleen zakelijke energie vergelijken. Werkt u thuis als zzp’er, dan kunt u zowel een zakelijk als particulier energieproduct afsluiten. Kijk in de vergelijker eenvoudig na wat voor u het voordeligst is. Dit doet u via de tabbladen ‘energie-consument’ en ‘energie-zakelijk’. Voordeel van zakelijke energie is wel dat u onder bepaalde voorwaarden de btw van de belasting kunt aftrekken.

En dan overstappen

Heeft u uw energie zakelijk vergeleken? Stap dan over. Kijk wel altijd van tevoren na welke opzegtermijn u heeft. Dit is meestal een maand. Als u een contract voor bepaalde tijd hebt en te vroeg overstapt, betaalt u een overstapboete. Bij de meeste leveranciers maakt u gebruik van een handige overstapservice. Uw huidige energieleverancier wordt dan voor u opgezegd.

Deel deze pagina

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn er om u te helpen op de traditionele werkdagen en tijden.

Telefonisch

Binnen 1 minuut helpen onze energiespecialisten u verder.

Terugbelverzoek

Wij bellen u op het door u aangegeven tijdstip.

Live chat

Binnen 4 minuten chat u met een van onze specialisten.