Stijgen onze gasprijzen?

Stijgen onze gasprijzen?

Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Steeds meer particulieren en bedrijven vragen zich af of dat de gasprijzen gaan stijgen door de sancties die Rusland neemt. Ton Boon van Nuon geeft aan dat we niet meteen bang hoeven te zijn dat de sancties van Rusland direct leiden tot een prijsverhoging van het gas. De sancties zouden niet direct invloed hebben op de gasprijzen in Nederland, want Nederland haalt voor slechts 6% het gas uit Rusland. In Nederland gebruiken we namelijk veel gas uit de Noordzee, uit Groningen en uit Scandinavië. Er zijn wel andere Europese landen die meer afhankelijk zijn van Rusland, zoals Duitsland. De gevolgen voor deze landen kunnen groter zijn. Momenteel is er voldoende aanbod van gas, de gasbuffers in Europa zouden vol zitten zijn. Op het moment dat Rusland langere tijd niet zou exporteren en er zou een koude winter aan komen, dan kan er wel een klein prijseffect optreden. 

Groothandelsprijs energie

Het enige wat op dit moment wel in beweging is, is de groothandelsprijs van gas en elektriciteit. Dit komt allemaal door de politieke situatie. Dit wil zeggen dat de groothandelsprijzen momenteel continu op en neer gaan, dit komt mede door alles wat er in het Midden-Oosten gebeurt. Aan de hand van deze groothandelsprijzen kunnen er geen conclusies worden getrokken over de prijzen, maar we zouden ons op dit moment nog geen zorgen hoeven te maken.

Goedkope energie zakelijk, zo regelt u het

Over de zakelijke energieprijzen kan nog geen duidelijkheid worden gegeven of dat deze gaan stijgen door de situatie in Rusland, maar u kunt wel in de gaten houden of dat u teveel betaalt aan energiekosten. Dat zou natuurlijk zonde zijn en daarom kunt u hier de zakelijke energietarieven met elkaar vergelijken en bekijken wat het met uw situatie doet. Besparen is uw doel, vergelijken is het middel. Als u de jaarrekening er bij neemt, waar uw huidige zakelijke verbruik op staat, kunt u dit invoeren bij Energie-Zakelijk.nl en dan komt u er achter hoeveel u per jaar kunt besparen. Kiest u daarom ook voor energie vergelijken zakelijk, zodat u er snel achter komt hoeveel geld u per maand kunt besparen. Deze vergelijking, gevolgd door een overstap naar een andere energieleverancier zou wel eens tientallen tot honderden euro’s per jaar op kunnen leveren!

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?