Bepaar met zonnepanelen

 Verlaag direct uw energiekosten

✓ Voor particulieren ✓ Voor ondernemers

Zonnepanelen kopen

Snel terugverdiend

hoog financieel rendement

Uw woning- of pandwaarde stijgt direct

Zonnepanelen huren (particulier) of leasen (zakelijk)

Geen investering nodig

Een vast bedrag per maand

Direct lagere energiekosten

Zakelijk en particulier

Zonnepanelen kopen: direct besparen en snel terugverdiend

Door zonnepanelen te kopen doet u een eenmalige investering zodat u daarna uw eigen opgewekte stroom kunt verbruiken. Naast dat u duurzaam bezig bent, verlaagt u ook uw energiekosten. Immers, voor de stroom die u zelf opwekt, hoeft u ook niet te betalen. Zonnepanelen werken gemiddeld 25 jaar dus al met al behaalt u met zonnepanelen kopen een hoog rendement! 

Direct lagere energiekosten

Een hogere woning- of pandwaarde door hoger energielabel

Hoog financieel rendement

Profiteer van belastingvoordelen

De fiscale voordelen van zonnepanelen

Zakelijk

Zonnepanelen via financial lease: profiteer van fiscale voordelen

Wanneer u veel energie verbruikt, lopen de kosten al snel op. Wilt u direct besparen op uw zakelijke energiekosten, maar geen grote investering doen? Dan is zakelijk zonnepanelen leasen via financial lease de oplossing. Op deze manier blijft uw kapitaal vrij voor andere bedrijfsinvesteringen. Zodra de panelen op uw dak liggen, profiteert u direct van de (fiscale) voordelen van zonne-energie voor een vast laag leasetarief per maand.

Naast de zonnepanelen heeft u nog wel een energiecontract nodig voor wanneer de zon niet schijnt. Via onze vergelijker vindt u de scherpe actietarieven van alle zakelijke energieleveranciers.

U houdt ruimte voor bedrijfsinvesteringen

Maandelijks een vast leasebedrag

Profiteer van fiscale voordelen

Particulier

Huren zonnepanelen: geen investering nodig

Met het huren van zonnepanelen verlaagt u direct uw energiekosten. Het werkt zo: maandelijks betaalt u een vast bedrag aan huur. Daardoor is een investering vooraf niet nodig. En doordat u zelf stroom opwekt, valt uw energierekening altijd lager uit.  

Maandelijks een vast bedrag aan huur

Investering vooraf is niet nodig

Wij installeren de zonnepanelen kosteloos voor u

Met huren van zonnepanelen bespaart u 15-25% energiekosten

Het plaatje links laat het duidelijk zien. Met het huren van zonnepanelen vallen uw energiekosten lager uit dan voordat u huurde. Simpelweg omdat u zelf uw stroom opwekt.

Liggen uw gehuurde zonnepanelen eenmaal op uw dak dan bestaat uw energierekening uit twee onderdelen:

1. Een vast bedrag aan huur per maand

2. Kosten voor de aanvullende benodigde energie 

Aanvullende energie heeft u ook altijd nog nodig, omdat u bijvoorbeeld gas verbruikt. Of stroom op momenten dat de zon niet schijnt. Deze energie kunt u gelukkig voordelig afnemen. Via Energie-Zakelijk.nl vindt u namelijk exclusieve actietarieven voor uw aanvullende stroom en/of gas.  

A-merk zonnepanelen kosteloos & vakkundig geïnstalleerd

Onze eigen gecertificeerde installateurs plaatsen bij u de zonnepanelen, want vakkundige installatie is een must. We hechten veel waarde aan kwaliteit waardoor we uitsluitend met A-merk zonnepanelen werken. Zo weet u zeker dat zolang de panelen op uw dak liggen zij de maximale hoeveelheid stroom opwekken! 

Vakkundige installatie door gecertificeerde vakmensen

Kwaliteit voorop met A-merk zonnepanelen

Via de app altijd inzicht in hoeveel u opwekt

Wilt u meer weten over zonnepanelen? We helpen u graag!

Neem contact met ons op: 

Energie experts Rick en joost

Joost

Rick

turn-links
Turn-rechts

Veelgestelde vragen

Die beslissing neemt u vooral door uzelf de vraag te stellen: heeft u spaargeld en wilt u dit investeren of liever niet? Is het antwoord ‘liever niet’, dan is zonnepanelen huren of leasen de juiste keuze voor u. Wilt u wel uw spaargeld investeren, dan is kopen een slimme keuze. Uw investering is snel terugverdiend en u heeft een hoog rendement.

Na de leaseperiode (looptijd tot 10 jaar) bent u eigenaar van de zonnepanelen.

Een huurperiode duurt 10 of 15 jaar. Daarna gaan de zonnepanelen nog minstens 10 jaar mee (gemiddeld 25 jaar). U kunt ze overkopen voor de resterende levensjaren, maar u kunt ook doorgaan met huren. Uw derde optie is de zonnepanelen van uw dak verwijderen.  

Investeert u via ons in zonnepanelen dan kunt u deze al binnen 5 tot 7 jaar terugverdienen. De prijzen van zonnepanelen zijn de afgelopen jaren sterk gedaald en tegelijkertijd is de kwaliteit toegenomen. Daardoor wekken panelen vandaag de dag ongekend veel stroom op. Deze combinatie maakt dat u de zonnepanelen snel terugverdient. Na te terugverdienperiode profiteert u nog volop van gratis stroom!  

De kosten van zonnepanelen worden onder andere bepaald door het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft, of er schaduw op uw dak is en het type zonnepaneel dat u kiest.

De prijs van zonnepanelen varieert daarom. Toch willen we u graag een indicatie geven. Voor tien zonnepanelen betaalt u ongeveer € 4200,- tot € 4800,- inclusief btw. Die 21% btw mag u vervolgens terugvragen van de belastingdienst. 

  • Ten eerste mag u de 21% btw over uw  investering terugvragen
  • Ten tweede is er de salderingsregeling.  Deze houdt in dat de stroom die u teruglevert op het energienet afgetrokken wordt van de stroom die u afneemt van uw energieleverancier. Zodoende betaalt u geen belasting over uw stroomverbruik. 

Daarnaast zijn er nog fiscale regelingen voor ondernemers die zonnepanelen zakelijk huren. Met deze regeling kunt u de investering aftrekken van de winst. Die regelingen zijn:

  1. De Energie -investeringsaftrek (EIA)
  2. De Kleinschaligheids-investeringsaftrek (KIA)
  3. De Milieu-investeringsaftrek (MIA)
  4. De Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL)

Op momenten dat de zon niet schijnt, neemt u stroom af bij de energieleverancier. Op andere momenten wekken uw panelen juist weer meer stroom op dan u verbruikt. Deze overtollige stroom levert u terug op het energienet. Terugleveren noemen we dit. Die teruggeleverde stroom mag u in mindering brengen op de stroom die u afneemt van de energieleverancier. Hierdoor betaalt u minder voor uw stroom en dat is salderen.

Wat er gebeurt na uw offerte-aanvraag

Zonnepanelen huren of kopen? Vraag vrijblijvend uw offerte aan.

1: Contact

Is de offerte-aanvraag bij ons binnen gekomen? Dan nemen we eerst contact met u op. 

2: Intake

We brengen in kaart hoeveel zonnepanelen u nodig heeft en hoeveel er op uw dak mogelijk zijn.

3: Offerte

We stellen de offerte op en sturen u deze toe. Zodat u er op een later moment rustig naar kan kijken. 

4: Geregeld!

Tevreden over ons voorstel? Dan is het een kwestie van de offerte accepteren en een afspraak inplannen voor de installatie!