Energie vergelijken MKB

Vergelijk hier de exclusieve actietarieven voor MKB energie van alle zakelijke energieleveranciers. Onze vergelijker is volledig vrijblijvend, kosteloos en 100% onafhankelijk. Heeft u uw keuze gemaakt? Dan kunt het voordelige aanbod ook direct online aanvragen. Zo eenvoudig is besparen op uw zakelijke energierekening!

Even geduld alstublieft...

Meer dan 1.700 klanten beoordelen ons met een

5/5

8,9/10

Reviews powered by Feedbackcompany

Exclusieve actietarieven voor uw situatie

Vergelijk vrijblijvend het beste aanbod

Uw vergelijking is 100% onafhankelijk & kosteloos

Vergelijk de actietarieven voor mkb energie van al deze leveranciers:

Hoe weet ik of ik een zakelijk klein- of grootverbruiker ben?

Tussen een zakelijk klein- en grootverbruiker van energie zitten grote verschillen. In onderstaande twee kolommen ziet u welke criteria bepalen in welke categorie u valt.

Kleinzakelijke klanten (MKB & ZZP)

U valt in de categorie kleinzakelijke klanten (MKB & ZZP of zakelijk kleinverbruiker) indien:
Prijsplafond aanvullende voorwaarden

Grootzakelijke klanten

U valt in de categorie grootzakelijke klanten (zakelijk grootverbruiker) indien:
energietoeslag bedrijven zzp mkb grootzakelijk

Uw voordeel bij MKB energie vergelijken

Op zoek naar een zakelijk contract met scherpe MKB energietarieven? De beste aanbiedingen van alle zakelijke energieleveranciers vindt u op Energie-Zakelijk.nl. Zowel voor ZZP, MKB als Grootzakelijk.

Bespaar eenvoudig

U ziet altijd direct het scherpste aanbod voor uw zakelijk verbruik. Simpelweg door de online vergelijker in te vullen. Dat maakt besparen eenvoudig! 

In minder dan 1 minuut

Zo simpel als de online vergelijker oogt, zo simpel werkt hij ook. Het is een kwestie van invullen en gaan! Kortom, wat let u nog?

Altijd de laagste prijs

Wij garanderen altijd de laagste prijs voor uw MKB energie. Omdat we willen dat geen ondernemer in Nederland onnodig teveel betaalt voor energie. 

Kosteloos advies

Komt u er even niet uit? Schakel dan kosteloos én vrijblijvend onze energiespecialisten in. Via de chat, telefonisch of per e-mail. Alles mag!  

100% onafhankelijk

Wij zijn een 100% onafhankelijk bedrijf. Het aanbod dat u ziet is werkelijk voor uw situatie de voordeligste keuze. Voor ons maakt het niet uit bij wie u klant wordt. 

Bekijk direct uw aanbod

Energie-Zakelijk.nl is er voor ondernemers

Bespaar met energie vergelijken MKB

Besparen op de kosten voor uw bedrijfspand of de personeelskosten is vaak erg lastig, omdat u de productiviteit van uw onderneming niet wilt schaden. Een verhuizing kost daarnaast over het algemeen meer dan de besparing uiteindelijk oplevert. Kortom, op zakelijke energie kunt u een stuk makkelijker besparen. Zo kunt u de verschillende mogelijkheden voor energie MKB eenvoudig en moeiteloos met elkaar vergelijken.

De tool van energie-zakelijk.nl biedt u de mogelijkheid om op een snelle manier en zonder veel gegevens in te hoeven voeren een goede vergelijking te maken. Hierdoor krijgt u de verschillen tussen de leveranciers van energie MKB inzichtelijk. Een dergelijke besparing is altijd fijn, zeker omdat het u slechts een paar minuten kost! Zo fijn kan energie vergelijken MKB met energie-zakelijk.nl zijn. Een snellere voorsprong op uw concurrenten kunt u niet boeken.

Hoe werkt MKB energie vergelijken?

Met de tool op energie-zakelijk.nl vergelijkt u op simpele wijze de diverse aanbieders van MKB energie . Om te starten met energie vergelijken voor MKB vult u eerst de locatie van uw bedrijfspand in en geeft u aan wat uw verbruik aan energie MKB is. Daarna tonen we u op basis van deze gegevens mooie aanbiedingen van de voordeligste zakelijke energieleveranciers. Zo simpel is het energie vergelijken MKB bij energie-zakelijk.nl.

komt u er even niet uit? Dan staat ons team van zakelijk energiespecialisten vrijblijvend voor u klaar. 

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn er om u te helpen op de traditionele werkdagen en tijden.

Telefonisch

Binnen 1 minuut helpen onze energiespecialisten u verder.

Terugbelverzoek

Wij bellen u op het door u aangegeven tijdstip.

Live chat

Binnen 4 minuten chat u met een van onze specialisten.

De verschillende MKB energiecontracten

Het MKB heeft de keuze uit diverse zakelijke energiecontracten waarbij het onderscheid met name in het soort energietarief zit. Het aanbod bestaat uit een vast, een variabel en dynamisch energiecontract. Iedere leverancier hanteert andere tarieven en ook de voorwaarden kunnen verschillen, maar de basis van ieder type contract zijn hetzelfde.

Hieronder leest u meer over de diverse energiecontracten

Een vast energiecontract

Bij een vast contract voor MKB energie staan de tarieven en voorwaarden vast voor een afgesproken periode.

Stel dat het een eenjarig contract betreft dan is voor dat jaar duidelijk welk energietarief per kWh en/of m3 gas betaalt wordt. Ook het maandelijks voorschotbedrag wordt van tevoren bepaald. Tussentijds het contract opzeggen is mogelijk, maar vaak staat hier een opzegboete tegenover. Naast eenjarige contracten worden regelmatig drie- en vijfjarige contracten aangeboden.

Een variabel energiecontract

Bij een contract met variabele MKB energieprijzen wijzigen met regelmaat de energietarieven.

Jarenlang werden de tarieven voor stroom en gas twee keer per jaar bijgesteld: op 1 januari en 1 juli. Sinds de energiecrisis is dit gewijzigd en passen diverse leveranciers de MKB energie tarieven maandelijks aan. Afhankelijk van hoe de inkoopprijzen op de handelsmarkten zich ontwikkelen. Bij een variabel contract is het vaak mogelijk om ieder moment op te zeggen met een opzegtermijn van een maand. Er bestaan echter ook variabele contracten met een vaststaande contractduur.

MKB energie vergelijken

Een dynamische energiecontract

Dit type contract voor MKB energie kent de meeste flexibiliteit. De gasprijzen variëren per dag, de stroomprijzen per uur én het contract is ieder moment opzegbaar. Bovendien factureert de energieleverancier maandelijks op basis van het werkelijk verbruik.

Een belangrijk kenmerk van dit type contract is dat de energietarieven gelijk zijn aan de inkooptarieven voor stroom en gas op de handelsmarkt. Deze zijn één op één over te nemen. Daarnaast brengt de MKB energieleverancier een transparant tarief per kWh stroom en/of m3 gas in rekening en maandelijkse administratiekosten.

Slim energie verbruiken?

Wanneer er veel aanbod van energie is – omdat bijvoorbeeld volop windenergie wordt opgewekt – dalen de prijzen. Bij veel vraag naar energie en minder aanbod stijgen de prijzen juist. Zodoende loont het om op de voordelige tijdstippen energie te verbruiken!

Zonnepanelen voor MKB

Zonnepanelen leveren een aanzienlijke besparing op de zakelijke energiekosten. De energiebron – de zon – komt namelijk voor niets op, iedere dag weer. En het belangrijkste: voor stroom die u als bedrijf zelf opwekt, hoeft u niet te betalen.

In eerste instantie vragen zonnepanelen om een financiële investering. Doordat zonnepanelen steeds goedkoper worden en de kwaliteit toeneemt, verdient u deze investering gelukkig snel terug. Ook is er vanuit de overheid subsidie voor zonnepanelen via de SDE++.

Een investering in een duurzamere wereld

Met een investering in zonnepanelen investeert u ook in een duurzamere wereld. Bij de opwek van zonne-energie komt namelijk geen vervuilende CO2 vrij. Daarnaast dragen zonnepanelen bij aan een duurzamer bedrijfsimago. Duurzaamheid is een factor die steeds vaker meespeelt bij de keuzes van bedrijven en consumenten.

Via Energie-Zakelijk.nl kunt u zonnepanelen zelf aanschaffen of leasen. Kiest u voor de laatste optie? Dan is een voorafgaande investering niet nodig, maar betaalt u maandelijks een leasebedrag en mag u de opgewekte energie zelf verbruiken.

Zakelijke Zonnepanelen - Zonnepanelen op dak bedrijf

Overstappen is een fluitje
van een cent

1: Vergelijk

Vul de energievergelijker in en bekijk het scherpste aanbod.

2: Maak uw keuze

Kies welk scherp aanbod het beste bij uw situatie past en vraag aan. 

3: Verstuurd

We geven uw aanvraag door en uw huidige contract wordt opgezegd.

4: Geregeld!

Uw switch is geregeld en de levering start op de gewenste datum

Deze ondernemers hebben allemaal hun
scherpste zakelijke aanbod bekeken

Verhalen van overstappers

Kom te weten wat andere ondernemers van onze dienstverlenging vinden.

 Co Schilder
Co SchilderDirecteur
Lees verder
“Energie-Zakelijk.nl heeft mij in staat gesteld om in minder dan 3 minuten online het beste aanbod in de markt inzichtelijk te maken.”
Jan den Hartogh
Jan den HartoghEigenaar
Lees verder
“Ik had echt het gevoel dat ik geholpen was en geen standaard verhaal kreeg. In zo’n geval is het een kwestie van gunnen.”
Peter Bartelsman
Peter BartelsmanEigenaar
Lees verder
“Energie-Zakelijk.nl heeft zich aan de afspraak gehouden en dat is heel belangrijk. Bovendien was Marco heel behulpzaam.”
Vorige
Volgende
8,9 /10
5/5
4,3 /5
5/5

Start uw MKB energie vergelijking

Veelgestelde vragen

MKB energie is hetzelfde als kleinverbruik energie en hier bestaan heldere criteria voor:

  • De capaciteit van de elektriciteitsaansluiting is maximaal 3 x 80 Ampère (tot 100.000 kWh)
  • De capaciteit van de gasaansluiting is maximaal 40 m3 per uur (tot en met G25)

Extra criteria waarmee valt te achterhalen of een bedrijf onder MKB energie valt, zijn:

  • Iedere maand brengt de MKB energieleverancier een voorschotbedrag in rekening
  • De energienota bestaat uit twee type kosten: de leveringskosten voor stroom en/of gas en de netbeheerkosten

De kosten voor zakelijke energie zijn gelijk aan die voor particuliere energie. Het voordeel van energie voor MKB is dat de btw teruggevraagd kan worden. De energieleverancier geeft de btw daarnaast apart weer op de factuur, wat handig is voor uw administratie.

Wilt u de voordeligste aanbieding voor uw bedrijfssituatie zien? Vergelijk dan MKB energie en bespaar op uw kosten.

Valt u onder grootverbruik? Gebruik dan onze vergelijker voor Grootzakelijke energie

De prijs voor zakelijk gas varieert en is afhankelijk van de energieleverancier, het energiecontract en de marktomstandigheden. Om de huidige prijzen voor gas te bekijken kunt u het beste vrijblijvend een zakelijke energievergelijking maken.