Gasprijzen

De gasprijzen kunnen elk jaar dalen of stijgen. Het is moeilijk te voorspellen hoe de gasprijzen in Nederland zich in de toekomst zullen ontwikkelen. Nederland is afhankelijk van de internationale gasprijzen namelijk. Spanningen in de wereld, zoals conflicten kunnen de gasprijs opdrijven. Voor een gedeelte kunt u dus geen invloed uitoefenen op de gasprijs die u betaald. Toch heeft u zelf ook invloed op de prijs, wij leggen u graag uit waarom.

Jarenlange contracten bij een leverancier

De kans is groot dat u al jarenlang klant bent bij een specifieke gasleverancier. De prijzen voor gas worden vaak verhoogd als u al langer klant bent. Nieuwe klanten krijgen vaak kortingen, maar bestaande klanten mogen de hoofdprijs betalen. Overstappen naar een andere gasleverancier kan een positieve invloed hebben op uw gasprijs.

Energie Vergelijken (zakelijk) van gasleveranciers

Om erachter te komen of u inderdaad teveel betaalt voor uw gas dient u een vergelijking te doen. Zo’n vergelijking kunt u binnen een handomdraai via onze website uitvoeren. Geef uw postcode en huisnummer op en hoeveel gas u ongeveer verbruikt. Het systeem zal vervolgens de verschillende gasleveranciers met elkaar vergelijken. Binnen een mum van tijd ziet u welke leverancier het goedkoopste tarief hanteert. Door over te stappen naar de goedkoopste leverancier kunt u direct geld besparen.

Controleer uw contract voordat u overstapt

Heeft u een nieuwe leverancier gevonden met een scherpe gasprijs? Wacht dan nog even met overstappen. U dient namelijk eerst uw huidige contract te onderzoeken, vooral de opzegtermijn is van groot belang. In de meeste gevallen zal de opzegtermijn één maand bedragen, maar dit is niet altijd zo. Het kan namelijk zijn dat u een meerjarig contract hebt afgesloten, in dat geval betaalt u een boete bij vroegtijdig beëindigen van het contract. Als dat zo is kunt u uiteraard opvragen hoe hoog de boete is. Er zijn zelfs aanbieders die de boete wel willen betalen als u besluit klant te worden.

Is uw woning voldoende geïsoleerd?

Goedkope gasprijzen zijn natuurlijk gunstig, maar hoe zit het bijvoorbeeld met de isolatie van uw woning? Als deze niet optimaal is stookt u eigenlijk voor niks, de warmte verdwijnt door de slechte isolatie weer naar buiten. Informeer in dat geval eens bij een isolatiespecialist om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw woning. In veel gevallen kan er met een aantal kleine aanpassingen voor gezorgd worden dat uw woning vele malen beter geïsoleerd wordt.

Besparen door oplettendheid

Wist u dat geld besparen op gas heel eenvoudig is, puur door oplettendheid? Zet de thermostaat een stuk lager als u van plan bent om er even tussen uit te gaan. Stel dat u een avondje uit gaat, dan kunt u een uur voor vertrek de thermostaat een aantal graden lager zetten. Ook bij een dagje of een weekendje weg hoeft de kachel niet te branden, schakel in zo’n geval de thermostaat helemaal uit. Als u dit regelmatig doet kunt u tientallen euro’s per jaar besparen. Eenvoudiger kan haast niet, geld besparen door in te spelen op uw aanwezigheid in huis.

Deel deze pagina

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn er om u te helpen op de traditionele werkdagen en tijden.

Telefonisch

Binnen 1 minuut helpen onze energiespecialisten u verder.

Terugbelverzoek

Wij bellen u op het door u aangegeven tijdstip.

Live chat

Binnen 4 minuten chat u met een van onze specialisten.