Zoveel kosten zonnepanelen als u deze zakelijk laat installeren

Zoveel kosten zonnepanelen als u deze zakelijk laat installeren

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Energie opwekken met zonnepanelen is een duurzame manier om kosten in uw bedrijf te besparen. Uw kantoorpand en het gebied rondom uw kantoorpand wordt een groot deel van het jaar verlicht door de zon. Deze zonnestralen kunnen worden omgezet om uw bedrijf te voorzien van energie in de vorm van stroom en warmte.

Wanneer u op zakelijk niveau zonnepanelen wilt laten installeren dan is het prettig om vooraf te weten wat de verwachte kosten zullen zijn. Wij berekenen daarom in dit artikel de kosten voor het gebruik van zonne-energie binnen uw onderneming.

Vierkante meter aan zonnepanelen

Uw zonnepanelen kunnen op verschillende plekken worden geïnstalleerd: op het dak van uw bedrijfspand, op het dak van de overdekte parkeergarage of losstaand in het gebied rondom uw kantoorpand. Het aantal vierkante meters dat met zonnepanelen bedekt kan worden heeft invloed op de uiteindelijke prijs: u neemt de zonnepanelen per vierkante meter af.

Gemiddeld kosten zonnepanelen inclusief apparatuur 250 euro per vierkante meter. U kunt op basis van uw gewenste bedekkingsgebied berekenen wat deze investering voor uw bedrijf zal kosten. Met een oppervlakte van 100 vierkante meter op het dak van een bedrijfspand zal de investering 25000 euro kosten.

In de volgende alinea’s vertellen wij u hoe u hier met subsidies flink op kunt besparen.

Subsidies voor uw zonnepanelen

Er zijn voor ondernemingen talloze subsidies beschikbaar die zich zorgen voor een stimulatie van het gebruik van duurzame energie. We bespreken hieronder de twee meest waardevolle subsidies.

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Deze subsidie bedraagt maximaal 41,5% van uw totale investering in de aankoop van nieuwe zonnepanelen. U kunt hiermee een groot deel van de investering boeken op uw bedrijfswinst waardoor u belastingtechnisch veel minder geld kwijt bent.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Een tweede belastingtechnisch voordeel is de KIA. Hiermee kunt u – bovenop de bovenstaande subsidie – 28% extra aftrekken op de investering in zonnepanelen op en rondom uw bedrijfspand. Deze zakelijke afschrijving bespaart veel geld en kan in combinatie met bovenstaande subsidie voor een groot deel van de besparing zorgen.

Een groot voordeel van de installatie van zonnepanelen is dat installateurs vaak deze subsidies voor u zullen regelen waardoor u er zelf niet achteraan hoeft te gaan.

Met een totale besparing van maximaal 50% op de investering zijn deze subsidies onmisbaar.

Besparen met uw zonnepanelen

De zonne-energie die u met uw panelen verzamelt biedt talloze voordelen. Allereerst kunt u de zonne-energie zelf binnen uw bedrijf gebruiken waardoor u maandelijks minder geld kwijt bent aan energiekosten. Dit kan u maandelijks een voordeel van meer dan 50% op de energierekening opleveren.

Uw opgevangen energie kan voor diverse processen in uw bedrijf worden gebruikt. Met een zonne-boiler kunt u de opgevangen energie omzetten naar warm water waardoor uw gasverbruik maandelijks lager uitvalt.

Daarbij kunt u bij een overschot aan zonne-energie ook een afspraak maken met uw huidige energieleverancier. U kunt het overschot terugboeken op uw energierekening zodat het energiebedrijf het kan gebruiken. Dit staat bekend onder de term ‘Salderen’. U verzamelt het overschot aan zonne-energie en vervolgens krijgt u per kWh een vergoeding van uw energieleverancier.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?