4 Handige voordelen van zonne-energie voor bedrijven

4 Handige voordelen van zonne-energie voor bedrijven

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Veel bedrijven maken nog steeds gebruik van energie die vanaf de energieleverancier komt. Dit brengt vaak hoge kosten met zich mee, terwijl veel bedrijven ondertussen ook op zoek zijn naar mogelijkheden om de kosten te drukken. Zo is zonne-energie voor bedrijven een van de meest effectieve manieren om kosten te besparen.

Zonne-energie kent nog talloze andere voordelen die het bijzonder aantrekkelijk maken hierin te investeren. In dit artikel gaan wij dieper in op deze verschillende voordelen, zodat u kunt beslissen of zonne-energie inderdaad interessant is voor uw onderneming.

Wilt u naast een verlaagde energie-afname ook minder betalen voor uw energie? Gebruik dan onze zakelijke energievergelijker waarmee u 2 minuten kunt berekenen hoeveel u bespaart wanneer u overstapt naar een andere energieleverancier. 

1. De investering verdient zichzelf terug

De gemiddelde investering in zonne-energie verdient zich binnen 5 jaar terug. De kosten voor de aanschaf van zonnepanelen, een accu en aanvullende materialen ligt op dit moment nog redelijk hoog, maar de besparing die hier tegenover staat is ook hoog.

Het is op dit moment daarom bijzonder interessant om te investeren in een dak vol zonnepanelen. Zo kunt u uw energiekosten aanzienlijk verlagen. Daarbij heeft u na 5 jaar alleen maar voordeel van uw zonnepanelen, omdat u op dat moment maximaal gaat besparen. U heeft dan uitsluitend kosten voor regelmatig onderhoud, maar dit staat zeer positief tegenover de kosten die u met zonne-energie bespaart.

2. Er zijn subsidies beschikbaar

Zonne-energie wordt al jaren onder consumenten aangeprezen, maar tegenwoordig kunnen bedrijven ook aanspraak maken op subsidies. Dit maakt het voor bedrijven nog interessanter, omdat de aanschafkosten een stuk lager uitvallen. De Nederlandse regering doet er alles aan om Nederland duurzaam te maken; de subsidies voor zonne-energie zijn hier een goed voorbeeld van.

De meeste subsidies zijn zeer specifiek vastgesteld. U ontvangt een standaardbedrag wanneer u nieuwe zonnepanelen aanschaft. Maar er zijn ook voordelen die op basis van een percentage worden berekend. Zo kunt u bijvoorbeeld een subsidie krijgen die gelijk staat aan enkele procenten korting op de aanschaf van nieuwe zonnepanelen.

3. U hoeft zelf weinig te doen

Zonnepanelen komen vanzelfsprekend met een redelijke handleiding. U hoeft de montage van de nieuwe zonnepanelen gelukkig niet zelf te doen. De meeste leveranciers van zonnepanelen zullen direct een monteur meesturen. Zo bent u altijd zeker dat de zonnepanelen op juiste wijze worden gemonteerd en dat u het volle effect krijgt.

U heeft naast zonnepanelen ook een accu nodig. Hier wordt de energie in opgeslagen, zodat u deze op een later moment kan gebruiken. U leest hier meer over in de volgende kop.

4. Zonne-energie kan worden opgeslagen

Het is zonde als u de energie die u met de zonnepanelen opwekt niet kunt gebruiken. Zonne-energie is in Nederland niet altijd beschikbaar, op sommige dagen valt de zon in ons land erg tegen en worden zonnestralen grotendeels geblokkeerd. Daarbij wilt u ook gedurende de nacht stroom gebruiken.

Dankzij een accu kunt u de opgewekte energie altijd op een later tijdstip gebruiken. Zo zit u nooit zonder stroom, ook als de zon er even niet is. Mocht u op een gegeven moment erg veel stroom opslaan, dan is het bijzonder interessant om de stroom naar uw energieleverancier te sturen. Zij zullen u betalen voor de opgewekte energie. Dit kan al snel een zeer interessante extra bron van inkomsten voor uw onderneming worden.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?