Vastrecht

Elke energieleverancier brengt zogenaamd vastrecht in rekening. Dit moet u betalen, naast de kosten voor het verbruik van elektriciteit. De vastrechtkosten verschillen per energieleverancier. Het kan zomaar zijn dat de ene leverancier 25 euro per jaar in rekening brengt en een ander 50 euro. De kosten voor vastrecht liggen meestal tussen de 25 en 50 euro per jaar, er zijn echter ook energieleveranciers die veel meer in rekening brengen. Soms kunnen de vastrechtkosten oplopen tot wel 150 euro per jaar. Het is dus erg belangrijk om te kijken naar de verschillende aanbieders, welke brengen hoge vastrechtkosten in rekening en welke lage? Een antwoord op deze vraag krijgen is gelukkig heel eenvoudig, dankzij onze vergelijker ziet u de resultaten binnen enkele minuten op uw computerscherm.

Vastrecht kosten opgelopen

De afgelopen jaren zijn de vastrecht kosten behoorlijk opgelopen. De leverancier brengt deze kosten in rekening om onder andere administratieve zaken te kunnen bekostigen. U kunt hierbij denken aan het opstellen van eindafrekeningen of het versturen van brieven over tariefwijzigingen. De energieleveranciers halen niet genoeg inkomsten uit het stroomverbruik en zorgen met het vastrecht ervoor dat hun kosten gedekt worden.

Vergelijken van energiemaatschappijen

Als u van plan bent om over te stappen naar een andere energiemaatschappij, dan is het belangrijk om een totaal overzicht te krijgen van de kosten. Het is dus niet voldoende om alleen de energiekosten op basis van kWh te vergelijken, ook de vastrechtkosten moeten onder de loep genomen worden. Als u alleen het tarief per kWh onder de loep neemt krijgt u geen volledig beeld van het totaalplaatje.

De vergelijker geeft een totaalbeeld

De online vergelijker kijkt naar de totale kosten. Zowel de kosten per kWh als het vastrecht worden meegenomen in de berekening. Zo krijgt u een overzicht van de totale kosten per aanbieder. Binnen enkele minuten kunt u zien welke aanbieder het goedkoopst is. In principe maakt het niet zoveel uit hoe hoog de kosten voor het vastrecht liggen, als de totale kosten maar het laagst uitvallen. De vergelijker zorgt ervoor dat u dit binnen enkele minuten kunt zien, u hoeft dus niet per leverancier te gaan uitrekenen wat de totale kosten zijn.

Wilt u ook geld besparen?

De kans is enorm groot dat u geld kunt besparen door over te stappen naar een andere leverancier. Nieuwe klanten krijgen bijna altijd extra korting of een aantal maanden een goedkoper tarief. Overstappen kan dus behoorlijk lonen! De meeste mensen die overstappen zien een directe kostenbesparing van enkele tientallen euro’s op jaarbasis. Het kan zelfs zo zijn dat u momenteel bij een dure energieleverancier zit, in dat geval loopt de besparing op tot honderden euro’s.

Pak onze vergelijker erbij, vul de benodigde gegevens in en ontdek welke aanbieder een mooie aanbieding voor u heeft. U bent zelf diegene die de stap moet zetten om geld te besparen op uw energierekening. Het duurt slechts enkele minuten en het overstapformulier invullen is ook nog eens erg eenvoudig.

Deel deze pagina

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn er om u te helpen op de traditionele werkdagen en tijden.

Telefonisch

Binnen 1 minuut helpen onze energiespecialisten u verder.

Terugbelverzoek

Wij bellen u op het door u aangegeven tijdstip.

Live chat

Binnen 4 minuten chat u met een van onze specialisten.