Zo kunt u zakelijke energie besparen met betere isolatie

Zo kunt u zakelijke energie besparen met betere isolatie

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Bedrijven doen er alles aan om zo veel mogelijk op de kosten te besparen. Bedrijfsprocessen worden efficiënter, er wordt onderhandeld met leveranciers en de personeelskosten worden verlaagd. Maar er ontbreekt vaak een essentieel punt: besparen op zakelijke energie. En hierbij zijn ontzettend veel mogelijkheden, want er kunnen op jaarbasis vaak duizenden euro’s worden bespaard.

Isolatie is een van de belangrijke punten als het aankomt op het besparen van zakelijke energie. De energiekosten worden op deze manier flink teruggedrongen. Dankzij nieuwe ontwikkelingen in de markt van isolatie is het vandaag de dag erg eenvoudig om veel geld te besparen. En daar plukken zowel kleine als grote bedrijven de vruchten van.

Het is alleen niet meer nodig om een hoge investering te doen. Vandaag de dag kan er voor een relatief laag bedrag nieuwe isolatie in de bedrijfsruimte worden aangebracht. Zo wordt de energierekening tijdens de wintermaanden een stuk goedkoper en kunnen bedrijven hier ieder jaar weer opnieuw van profiteren. En hier is slechts een eenmalige investering voor nodig.

Bij Energie-zakelijk helpen wij u graag bij het besparen op uw zakelijke energie. Naast onze handige zakelijke energievergelijker (waarmee u op jaarbasis al snel honderden en soms zelfs duizenden euro’s kunt besparen) voorzien wij u ook graag van het beste advies. In dit artikel leest u daarom meer over de mogelijkheden van energiebesparing voor bedrijven met betere isolatie.

Welke isolatie bespaart zakelijke energie?

Bij het aanbrengen van nieuwe isolatie binnen uw bedrijfspand is het vooral noodzaak dat u prioriteiten stelt. Het is niet nodig om direct alles maximaal te isoleren. U kunt het beste kiezen voor een aantal soorten isolatie die het hoogste rendement opleveren. Hiermee voorkomt u dat u direct extreem hoge investeringen moet doen, en kunt u de snelheid van het terugverdienen aanzienlijk verhogen.

U kunt in veel gevallen het beste de muurisolatie bovenaan de lijst zetten. In een groot aantal bedrijfspanden kunnen kozijnen en muren beter worden geïsoleerd. Dit brengt met name tijdens de wintermaanden een lagere energierekening met zich mee, waardoor er aanzienlijk wordt bespaard. De kosten voor deze isolatievorm zijn daarbij lager dan bij vloerisolatie of plafondisolatie.

Als deze isolatie op zichzelf staat dan kan dit al een verlaging van 10% op de energierekening met zich meebrengen. Naarmate het bedrijfspand beter wordt geïsoleerd, betaalt u aanzienlijk minder aan energiekosten. Daarbij zet de overheid zich actief in om subsidies voor dergelijke isolaties uit te keren, met als doel het milieu te verbeteren. U kunt als bedrijf dus aanspraak maken op subsidies die helpen een beter rendement te verkrijgen.

Hoeveel zakelijke energie bespaart isolatie?

Iedere isolatievorm bespaart een bepaald percentage. Zoals u hierboven al hebt kunnen lezen, kan kozijn- en muurisolatie voor een besparing van maar liefst 10% zorgen. Isolatie in de vloer en in het plafond bieden beiden ongeveer 5% extra besparing op de jaarrekening. U kunt, indien u alle onderdelen van het bedrijfspand isoleert, tot wel 20% op uw totale jaarrekening besparen. En daar staat slechts een kleine investering tegenover.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?