Energietarieven

Energietarieven

De energietarieven zijn constant in ontwikkeling. De energietarieven kunnen dalen, maar ook stijgen. Het is belangrijk om te onderzoeken welke leverancier het goedkoopste energietarief hanteert. Door over te stappen naar deze leverancier kunt u flink wat geld besparen. Er zijn verschillende soorten tarieven, zo kunt u kiezen voor een vast tarief bijvoorbeeld, maar ook voor een variabel tarief.

Vaste energietarieven

Een vast energietarief kan gunstig, maar ook ongunstig zijn. Met een vast tarief zet u de prijs voor energie vast voor een bepaald aantal jaren. Zo kunt u kiezen voor een looptijd van 60 maanden bijvoorbeeld. U betaalt in dat geval 5 jaar lang hetzelfde energietarief. Dit kan heel gunstig zijn, als de energieprijzen gaan stijgen blijft u hetzelfde tarief betalen. Gaan de energieprijzen echter dalen, dan is een vastgezet tarief een nadeel. Bent u van plan om te kiezen voor een energietarief dat vaststaat, onderzoek dan de ontwikkeling en verwachting van energietarieven. Geven de meeste deskundigen aan dat de tarieven de komende jaren gaan stijgen, dan is een vast energietarief wellicht een goede keus. Zijn de meesten het er over eens dat de tarieven gaan dalen, dan kunt u beter voor een variabel tarief kiezen.

Variabele energietarieven

Variabele energietarieven wijzigen voortdurend. Het kan dus zomaar zijn dat u in januari veel meer betaalt voor uw energie dan in augustus. De tarieven kunnen zowel dalen als stijgen. Het nadeel hiervan is dat u niet precies weet waar u aan toe bent. Als u veel energie verbruikt is dat niet zo prettig, de rekeningen kunnen hierdoor nogal van elkaar verschillen. Vooral voor zakelijke energieafnemers is dit vervelend, deze nemen vaak grote hoeveelheden energie af. Bij een afname van 10.000 kWh per maand is een verschil van 2 cent per kWh groot, de energierekening kan in dat geval honderden euro’s hoger uitvallen per maand. Als u zekerheid wilt hebben is een vast energietarief een verstandige optie, u weet dan precies waar u aan toe bent elke maand.

Energietarieven vergelijken

De energietarieven kunt u eenvoudig met elkaar vergelijken, zowel de variabele als vaste zijn vergelijkbaar. U kunt hiervoor de vergelijker gebruiken, deze geeft binnen enkele minuten aan welke aanbieder de goedkoopste is. Om de vergelijker correct te laten functioneren moet u wel enkele persoonlijke gegevens opgeven. Zo dient u aan te geven wat uw postcode en huisnummer is en hoeveel energie u verbruikt. Niet iedereen weet hoeveel energie er precies wordt verbruikt in het huishouden. Gelukkig is dat geen probleem, want u kunt de vergelijker ook een schatting laten maken op basis van uw gezinssamenstelling. Na het opgeven van de gegevens zal de vergelijker haar werk doen en ziet u binnen enkele ogenblikken welke energieleverancier de goedkoopste is. Een antwoord op de vraag krijgen waar u de goedkoopste energietarieven kunt vinden is dus erg eenvoudig. Wij wensen u succes met de vergelijking van de energietarieven en het overstappen naar de goedkoopste aanbieder!

Deel deze pagina

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn er om u te helpen op de traditionele werkdagen en tijden.

Telefonisch

Binnen 1 minuut helpen onze energiespecialisten u verder.

Terugbelverzoek

Wij bellen u op het door u aangegeven tijdstip.

Live chat

Binnen 4 minuten chat u met een van onze specialisten.