Inspelen op de energiemarkt nu de energieprijzen lager liggen

Inspelen op de energiemarkt nu de energieprijzen lager liggen

Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

De laatste jaren zijn de prijzen binnen de energiemarkt flink verlaagt. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat er steeds meer energiebronnen beschikbaar zijn die voor een relatief laag bedrag voor schone energie kunnen zorgen. De Nederlandse overheid investeert actief in deze energie, en hier plukken Nederlandse bedrijven de vruchten van.

Het loont op dit moment dan ook om te kijken hoe uw bedrijf lagere energiekosten kan maken. Vandaag de dag is het niet lastig om de energierekening te verlagen, bijvoorbeeld door middel van energiebesparing. Als deze energiebesparing wordt gecombineerd met een lager energietarief dan kan er een hogere besparing worden gerealiseerd.

Maar hoe kunt u nu maximaal effectief inspelen op de lagere energieprijzen? In dit artikel geven wij u advies hoe u gebruik kunt maken van de daling in het zakelijke energietarief.

Kies voor kortlopende contracten

Het is in Nederland mogelijk om uw zakelijke energiecontracten voor langere tijd vast te leggen. Dit resulteert er vaak in dat u een korting op uw energieprijzen krijgt. Toch is een langlopend contract nadelig, want u zit voor enkele jaren aan hetzelfde energietarief vast. Dit zal erin resulteren dat u na enkele jaren meer betaalt dan de bedrijven om u heen.

U kunt in dit geval beter kiezen voor kortlopende energiecontracten. Deze contracten worden jaarlijks verlengd, waardoor er gemakkelijker rekening kan worden gehouden met de fluctuatie in energieprijzen. Als u uw energiecontract ieder jaar verlengt dan kunt u ieder jaar weer profiteren van lagere energieprijzen. En dit is een aanzienlijk verschil op uw jaarrekening. Bespaar daarom aanzienlijk door voor kortlopende contracten te kiezen.

Bekijk in onze zakelijke energievergelijker de mogelijkheden voor kortlopende contracten >>

Doe mee aan een energie-initiatief

Op de zakelijke energiemarkt zijn steeds meer initiatieven die erop zijn gericht om de energiekosten voor bedrijven te verlagen. Bij een energie-initiatief werken tientallen, honderden en soms duizenden midden- en kleinbedrijven samen met een energieaanbieder. Doordat er op grote schaal energie wordt ingekocht, zal de energieaanbieder bereid zijn lagere energiekosten te rekenen.

Let er bij het energie-initiatief wel op dat er sprake is van een kortlopend zakelijk energiecontract. Niet ieder initiatief richt zich op deze kortlopende contracten, waardoor het kan voorkomen dat u voor meerdere jaren aan het contract vastzit. En zoals u eerder in dit artikel heeft kunnen lezen, is dit een belangrijke factor die u zo veel mogelijk wilt vermijden.

Let ook altijd op subsidies

De afgelopen twintig jaar is er vanuit de Nederlandse overheid veel geïnvesteerd in schone energie. Dit heeft er onder andere in geresulteerd dat bedrijven aanspraak kunnen maken op subsidies gericht op schone energie. Neemt u een groen energiecontract af dan kunt u er hierbij van uitgaan dat u een mooie subsidie kunt ontvangen.

Deze zakelijke subsidies komen met een aantal eisen. Het is vanzelfsprekend belangrijk dat u aan alle eisen voldoet voordat u aanspraak kunt maken op een dergelijke subsidie. Dit vereist in enkele gevallen een investering van uw kant. Dankzij de subsidie en de verlaagde energieprijzen wordt het echter bijzonder gemakkelijk om deze investering in zeer korte tijd terug te verdienen. Zo betaalt u jaarlijks minder aan energiekosten en kunt u maximaal profiteren van de maatregelen van de overheid.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?