Energiemaatschappij

Energiemaatschappij

Welke energiemaatschappij is de beste? Er zijn twee belangrijke zaken die meespelen bij deze vraag. Zo is het belangrijk om te kijken naar de energietarieven van de energiemaatschappij. Daarnaast is ook de kwaliteit van de diensten en service van groot belang. Als beide zaken beter zijn in vergelijking tot andere energiemaatschappijen dan heeft u de beste energiemaatschappij gevonden. Met zo’n maatschappij betaalt u niet teveel en kunt u profiteren van een goede service.

Energietarieven onder de loep

Hoeveel betaalt u per kWh? Het tarief zal per energiemaatschappij verschillen, de verschillen kunnen behoorlijk lopen. Als u weinig energie verbruikt maakt dit verschil niet zoveel uit, maar bij een groter verbruik kunnen de kosten per maand behoorlijk verschillen. Een gemiddeld gezin verbruikt al snel enkele duizenden kWh per jaar, bij bedrijven loopt dit vaak op tot tienduizenden kWh.

Dankzij de vergelijker kunt u eenvoudig vergelijken hoeveel u per kWh betaalt bij de goedkoopste energiemaatschappij. Door een vergelijking te maken ziet u niet alleen de goedkoopste, maar ook de duurste. U krijgt op deze manier dus een goed inzicht in de verschillende tarieven die energiemaatschappijen hanteren.

Kwaliteit is ook belangrijk

Naast scherpe energietarieven is de kwaliteit ook belangrijk, daar bent u het vast wel mee eens. Hoe kunt u erachter komen welke energiemaatschappij kwalitatief goed is? Dat is gelukkig erg eenvoudig, u kunt dit ontdekken door zogenaamde recensies te lezen. Zowel van ex-klanten als huidige klanten van een energiemaatschappij kunt u recensies vinden. Als u een aantal recensies doorleest kunt u ontdekken of de meeste mensen positief of negatief zijn over de betreffende energiemaatschappij. Leest u veel negatieve verhalen, ga dan op zoek naar een leverancier met meer positieve beoordelingen, zo bent u verzekerd van een goede kwaliteit.

Groene of grijze energie

Als u wilt overstappen naar een andere energiemaatschappij, denk dan goed na over het soort stroom dat u wilt afnemen. Vroeger bestond er nog geen groene stroom, alles was grijs. Tegenwoordig kunt u specifiek kiezen voor groene stroom, dit is stroom die wordt opgewekt met windmolens bijvoorbeeld. Groene stroom is een stuk beter voor het milieu, daarnaast is het niet altijd duurder in vergelijking tot grijze stroom. Als u alleen groene stroom wilt afnemen kunt u dit aangeven in de vergelijker, deze zoekt dan een passende energiemaatschappij die 100% groene stroom levert.

Steeds meer mensen stappen over

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om over te stappen naar een andere energiemaatschappij. Ook niet vreemd als u bedenkt dat overstappen al snel tientallen euro’s op jaarbasis kan opleveren. In extreme gevallen loopt de besparing op tot zelfs honderden euro’s per jaar. Dat geld kunt u veel beter besteden, toch? Start vandaag nog met de vergelijking van energietarieven en ontdek hoeveel u kunt besparen. Vergelijken kost u slechts enkele minuten van uw tijd. Heeft u een goedkoper alternatief gevonden, dan kunt u eenvoudig overstappen. Het overstapformulier invullen kost namelijk ook slechts enkele minuten. Daarna kunt u direct beginnen met het besparen van geld!

Deel deze pagina

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn er om u te helpen op de traditionele werkdagen en tijden.

Telefonisch

Binnen 1 minuut helpen onze energiespecialisten u verder.

Terugbelverzoek

Wij bellen u op het door u aangegeven tijdstip.

Live chat

Binnen 4 minuten chat u met een van onze specialisten.