Zakelijke energie

Zakelijke energie

Een slimme ondernemer houdt zijn bedrijfskosten en dus ook de energierekening zo laag mogelijk. Wilt u zakelijke energie vergelijken? Gebruik dan de handige zakelijke energievergelijker op Energie-Zakelijk.nl. U krijgt vaak via ons vaak unieke korting, die u niet direct bij de leverancier ontvangt. Hoe dit kan? Leveranciers pakken in de vergelijker uit met extra voordeel op zakelijke energie om op een hoge positie te eindigen.

Ga direct naar de vergelijker van zakelijke energie of lees uzelf hieronder in op zakelijke energie.

Particuliere of zakelijke energie vergelijken

Wilt u energie zakelijk vergelijken voor een pand met een zakelijke bestemming? Gebruik dan de vergelijker van zakelijke energie. Werkt u thuis als ZZP’er?  Dan kunt u zowel een zakelijke energievergelijker als een particuliere energievergelijker raadplegen. Op beide vergelijkers vindt u voordelige energie vanwege de hoge kortingen die leveranciers aan nieuwe zakelijke en particuliere klanten geven. Of zakelijke of particuliere energie goedkoper is, kunt u het beste ontdekken door zelf de actietarieven te vergelijken. Aanbiedingen van particuliere en zakelijke energie vergelijken loont dus.

Energieleveranciers maken voor particuliere en zakelijke energie onderscheid in kleingebruikers en grootgebruikers.

Kleinverbruikers

Kleinverbruikers hebben een elektriciteitsaansluiting van maximaal 3 x 80 ampère en een gasaansluiting van maximaal type G25 met een doorlaatwaarde van maximaal 40 kubieke meter gas per uur. Binnen de kleinverbruikers wordt weer onderscheid gemaakt tussen:

  • zakelijke kleinverbruikers
  • particuliere kleinverbruikers

Particuliere verbruikers zijn beschermd door wettelijke regels. Zo moet een leverancier 14 dagen bedenktijd aanbieden. Deze regels gelden ook voor ZZP’ers met een zakelijk energiecontract op hun thuisadres. Voor MKB energiecontracten gelden deze voorwaarden niet standaard. Veel leveranciers zijn echter coulant en rekenen verbruikers van zakelijke energie ook 14 dagen bedenktijd.

Grootverbruikers

Heeft u aansluitingen met een hogere capaciteit dan hierboven beschreven? Dan wordt u aangemerkt als grootverbruiker. Dit zijn vaak bedrijven in de chemische industrie of in de glastuinbouw. In dat geval vraagt u via de zakelijke energievergelijker in een keer meerdere offertes op bij energieleveranciers. U kunt vervolgens in alle rust zelf de contracten voor zakelijke energie vergelijken. Zo komt u tot de goedkoopste energieleverancier zakelijk. Keuze gemaakt? Sluit dan rechtstreeks bij de energieleverancier een contract voor zakelijke energie af.

Laat ons uw zakelijke energie vergelijken

Het is een tijdrovende en ingewikkelde klus om zelf aanbiedingen met zakelijke energie van leveranciers met elkaar te vergelijken. U kunt uw tijd beter besteden. Laat ons uw energie zakelijk vergelijken. Gebruik onze handige energievergelijkingservice. Belangrijkste voordeel: onze vergelijker berekent op basis van uw gebruik wat voor uw bedrijf de beste deal is met de beste energietarieven. Bovendien worden alle kostenposten in de vergelijking meegenomen. En dit is echt nodig voor een betrouwbare vergelijking, zie onderstaande voorbeelden:

Het kan zijn dat als u als bedrijf relatief weinig zakelijke energie verbruikt. Het aandeel van vastrecht (vast bedrag aan administratiekosten) op uw verbruikskosten is dan relatief hoog. Voor u is een laag bedrag aan vastrecht van groter belang dan lage tarieven. Lage tarieven zijn juist prettig voor grotere gebruikers van zakelijke energie.

Nog een voorbeeld: een leverancier met iets hogere tarieven voor zakelijke energie kan toch de goedkoopste zijn. Dit is mogelijk dankzij een welkomstpremie van honderden euro’s. Energietarieven zeggen dus niet alles.

Zoals u hierboven leest is zelf zakelijke energie vergelijken vrij ingewikkeld. Daarom is onze energievergelijker zo handig. Goed om te weten: de totaalbedragen van energiedeals zijn inclusief energiebelasting, netwerkkosten en btw, zodat u weet waar u aan toe bent.

Zakelijke energie vergelijken kost niets

Wij nodigen u graag uit om de vergelijker van zakelijke energie uit te proberen. Kijk eenvoudig na of uw huidige leverancier nog steeds de beste keuze is. Geen enkel bedrijf wil de hoofdprijs voor zakelijke energie betalen. Heeft u een fijne energiedeal gevonden? Sluit deze dan direct online af en maak gebruik van de overstapservice. Uw huidige leverancier wordt voor u opgezegd. Vervolgens kunt u met een gerust gevoel uw besparing op zakelijke energie tegemoet zien.

Tip: heeft u nu nog een contract voor zakelijke energie lopen? Stap dan pas binnen 2 maanden voor de einddatum over van energieleverancier.

Deel deze pagina

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn er om u te helpen op de traditionele werkdagen en tijden.

Telefonisch

Binnen 1 minuut helpen onze energiespecialisten u verder.

Terugbelverzoek

Wij bellen u op het door u aangegeven tijdstip.

Live chat

Binnen 4 minuten chat u met een van onze specialisten.