5 Tips bij het overstappen naar zakelijke energie voor ZZP’ers

5 Tips bij het overstappen naar zakelijke energie voor ZZP’ers

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Als u op dit moment ZZP’er bent en vanuit huis werkt dan is de kans groot dat u nog gebruikmaakt van uw normale energiecontract. Toch loont het voor ZZP’ers om te kijken of er overgestapt kan worden naar zakelijke energie – vooral op het moment dat u zelf een eigen kantoor gaat nemen.

Overstappen naar zakelijk energie brengt een aantal voorwaarden met zich mee, waaronder op het gebied van administratie en eisen waar u aan moet voldoen. Wij helpen u graag verder bij het overstappen naar een zakelijk energiecontract. Daarom geven wij u in dit artikel een aantal tips die u helpen over te stappen.

Wilt u zien welke zakelijke energieleverancier het best aansluit bij uw huidige situatie? Dan verwijzen wij u graag door naar onze zakelijke energievergelijker. Hiermee ziet u op basis van uw gegevens direct welke zakelijke energieleverancier het beste energiepakket aanbiedt.

Tip 1: Overweeg samen met iemand over te stappen

Als u ervoor kiest om uw eigen kantoor te nemen dan is het raadzaam om te kijken of er nog andere ZZP’ers om u heen zijn die hetzelfde willen gaan doen. In dat geval kunt u samen met een ander een zakelijk energiecontract afsluiten, zodat u de kosten kunt delen. Het is bij de meeste zakelijke energieleveranciers aanzienlijk goedkoper als u voor twee mensen één contract afsluit, dus dit kan flink schelen op de jaarrekening.

Tip 2: Houd rekening met administratieve zaken

Het is bij het overstappen onder andere belangrijk dat u een nieuw zakelijk energiecontract afsluit. Gaat u full time vanuit huis werken, dan kan het bijvoorbeeld lonen om een apart zakelijk energiecontract af te sluiten. Dit loont vooral in situaties waarbij u thuis veel elektronische apparaten heeft draaien die veel energie verbruiken.

Tip 3: Let altijd goed op aanbiedingen in uw regio

Niet iedere zakelijke energieleverancier is actief in elke regio. Dit geldt over het algemeen wel voor de grootste partijen, maar de kleinere partijen richten zich vaak op een veel kleiner gebied. Dit betekent dat u bij sommige zakelijke energieleveranciers niet terecht kunt. Daar staat wel tegenover dat de lokale energieleveranciers over het algemeen aanzienlijk betere aanbiedingen hebben, omdat zij het beste willen bieden voor bedrijven in dezelfde regio.

Tip 4: Sluit u nog niet aan bij een collectief

Een collectief is een handig middel voor ZZP’ers om met duizenden anderen energie in te kopen en vervolgens flink te besparen. Maar indien u voor de komende jaren plannen heeft om verder uit te breiden, loont het juist niet om bij een collectief aan te sluiten. U zit namelijk voor meerdere jaren vast aan hetzelfde energiecontract en kunt – indien u behoefte heeft aan een ander energiecontract – helemaal niet eenvoudig overstappen. Voor groeiende ZZP’ers is een collectief hierom niet handig.

Tip 5: Zoek altijd uit wat de beste zakelijke energieleverancier is

Bij het overstappen naar een zakelijk energiecontract is het ook noodzaak dat u uitzoekt welke zakelijke energieleverancier het beste bij uw situatie aansluit. Wij hebben hier een handige oplossing voor: via onze handige zakelijke energievergelijker kunt u in één overzicht zien welke leverancier het beste aansluit bij uw situatie. U vult hiervoor enkele gegevens omtrent uw bedrijf in, waarna wij u direct kunnen aangeven wat de beste leverancier is om naar over te stappen.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?