Stroomleverancier

Stroomleverancier

Wie is uw huidige stroomleverancier? Er zijn tegenwoordig tientallen verschillende stroomleveranciers die staan te wachten op u als klant. De kans is groot dat u al jarenlang klant bent bij één leverancier. Het kan in zo’n geval behoorlijk lonen om over te stappen naar een andere stroomleverancier. De meeste Nederlanders blijven jarenlang bij één leverancier zitten, dit is nadelig voor uw portemonnee. Het is dan ook verstandig om snel over te stappen naar een nieuwe stroomleverancier. Voordat u overstapt is het belangrijk om een aantal zaken goed op een rij te zetten, het gaat hierbij om de prijs, de stroomsoort en de kwaliteit van de leverancier.

Vergelijken op basis van prijs

Als u op zoek gaat naar een goedkope stroomleverancier dan is de prijs vaak het eerste waar u aan denkt. Welke stroomleverancier is de goedkoopste? Door gebruik te maken van een vergelijkingssysteem kunt u eenvoudig nagaan welke leverancier daadwerkelijk de beste prijs heeft. Voordat de vergelijker haar werk kan doen moet u opgeven waar u woont, hoeveel stroom u ongeveer verbruikt en of u groene of grijze stroom wilt afnemen.

Kiest u voor groene stroom?

U las het net al even, groene stroom. Als u een vergelijking doet op basis van prijs krijgt u ook altijd te maken met de stroomsoort. Vroeger maakten we massaal gebruik van grijze stroom, maar tegenwoordig stappen steeds meer mensen over op groene stroom. Groene stroom wordt opgewekt met onder andere zonnepanelen en windmolens, het is dus enorm milieuvriendelijk. Veel mensen denken dat groene stroom een flink stuk duurder is in vergelijking tot grijze stroom. Groene stroom hoeft echter helemaal niet duurder te zijn dan grijze stroom, in sommige gevallen is het zelfs goedkoper.

Kwaliteit van de stroomleverancier

Een scherpe prijs in combinatie met groene stroom lijkt natuurlijk geweldig, maar hoe zit het met de kwaliteit van de stroomleverancier? Als we het hebben over kwaliteit dan gaat het om de service van de stroomleverancier. Is de leverancier goed bereikbaar als u vragen heeft? Is er sprake van goede voorwaarden, zoals een snelle opzegtermijn bijvoorbeeld? Dit soort vragen zijn enorm belangrijk als u aan het oriënteren bent op het gebied van stroomleveranciers. Kijk naar het cijfer dat de leveranciers krijgen. Voor sommigen zal dit een magere 6 zijn, voor andere een dikke 8. Uiteraard geldt, hoe hoger, hoe beter!

Tot honderden euro’s besparen

Als u een leverancier heeft gevonden met een scherpe prijs, groene stroom en een goed cijfer, dan kan het eigenlijk niet misgaan. Door direct over te stappen naar deze leverancier kunt u beginnen met geld besparen. In sommige gevallen kan de besparing flink oplopen, tot honderden euro’s op jaarbasis. Het maakt daarbij niet uit of u particulier of zakelijk bent, iedereen kan overstappen naar een andere aanbieder. U dient wel even naar de opzegtermijn te kijken bij uw huidige aanbieder. Maak direct gebruik van onze energievergelijker en ontdek welke stroomleverancier een gunstig aanbod heeft voor uw adres!

Deel deze pagina

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn er om u te helpen op de traditionele werkdagen en tijden.

Telefonisch

Binnen 1 minuut helpen onze energiespecialisten u verder.

Terugbelverzoek

Wij bellen u op het door u aangegeven tijdstip.

Live chat

Binnen 4 minuten chat u met een van onze specialisten.