Overstappen energie

Zit u erover na te denken om over te stappen naar een andere energieleverancier? Overstappen energie is tegenwoordig zo geregeld, het kost slechts enkele minuten van uw tijd namelijk. Wij hebben een overstap makkelijk voor u gemaakt dankzij onze vergelijkingstool. Met deze tool kunt u binnen een handomdraai de verschillende energieleveranciers met elkaar vergelijken. De tool heeft slechts enkele persoonlijke gegevens nodig om tot een goede vergelijking te kunnen komen.

Uw woonadres

Allereerst dient u aan te geven voor welke postcode en huisnummer de vergelijking gemaakt moet worden. Niet alle leveranciers leveren stroom en gas door heel Nederland namelijk. Geef uw adres op zodat alleen de leveranciers die daadwerkelijk kunnen leveren vergeleken worden.

Het verbruik

Om een goede vergelijking te kunnen maken moet u aangeven hoeveel stroom en gas u ongeveer verbruikt. Dit hoeft niet 100% nauwkeurig opgegeven te worden, maar een redelijke schatting is nodig om de goedkoopste aanbieder te vinden. Als u geen idee heeft van uw verbruik, dan kunt u aangeven wat uw gezinssamenstelling is. Het systeem kijkt dan naar het gemiddelde verbruik van gezinnen die dezelfde grootte hebben als uw gezin. Is er geen sprake van een gezin, maar wilt u een vergelijking maken voor uw kantoorpand bijvoorbeeld, dan kunt u MKB selecteren.

De energiesoort, groen of grijs

Ook moet het systeem weten wat voor soort energie u wilt afnemen. Heeft u een hart voor het milieu, dan past groene energie goed bij u. Steeds meer mensen kiezen voor groene stroom, dit is stroom die opgewekt wordt met zonnepanelen of windmolens bijvoorbeeld. Als u niks met groene energie te maken wilt hebben kunt u grijze energie aanvinken.

Klaar om te vergelijken

Als u de net genoemde zaken heeft opgegeven in onze vergelijker kan het systeem haar taak gaan vervullen. Binnen een minuut zult u zien welke energie leverancier het beste aanbod voor u heeft. Als de goedkoopste leverancier bekend is dient u nog wel even te kijken naar de kwaliteit van de leverancier. Is er sprake van een goede beoordeling? Wat zeggen huidige klanten over het bedrijf, zijn de voorwaarden goed? Allemaal belangrijke vragen die mee moeten spelen in de keus voor een nieuwe energieleverancier. Als de vragen positief beantwoord kunnen worden, dan heeft u een nieuwe leverancier gevonden! Overstappen is vervolgens een kwestie van het overstapformulier invullen. Voordat u het formulier invult is het wel van belang om na te gaan wat de opzegtermijn bij uw huidige leverancier is. In de meeste gevallen zal dit één maand zijn, maar het kan zijn dat u een meerjarig contract heeft afgesloten. In dat geval betaalt u meestal een overstap boete.

Nu energie zakelijk vergelijken!

  • Stap nu over en bespaar tot €1000,- per jaar
  • Het duurt maar 1 minuut om de beste energiedeals te zien
  • Via onze site voordeliger dan direct bij de leverancier
  • Wij vergelijken 100% onafhankelijk
  • Duizenden bedrijven gingen jou voor!

Vrijblijvend advies nodig? Bel onze specialisten: 020 – 29 00 909