Goedkope stroom

Goedkope stroom

Goedkope stroom is uiteraard een must voor fabrieken. Maar ook kantoren kunnen flink besparen door over te stappen naar goedkope zakelijke energie. Niet alleen op de consumentenmarkt, maar ook op de zakelijke energiemarkt pakken leveranciers uit met kortingen voor nieuwe klanten. Wees slim en stap over. Het begint met zakelijke energie vergelijken. Dat kost niets. Beoordeel vervolgens zelf of de potentiële besparing voor u hoog genoeg is om te switchen.

Ontwikkeling stroomtarieven

De variabele stroomtarieven laten een dalende trend zien in Nederland. Energieleveranciers profiteren van goedkope import van elektriciteit uit Duitsland. Bedrijven met variabelet tarieven profiteren van de prijsverlaging. Reken u echter niet rijk. Vaste tarieven voor zakelijke energie blijven het voordeligst als u goedkoop uit wilt zijn. Vaste tarieven geven een leverancier zekerheid. Zij belonen uw vertrouwen met actietarieven en welkomstpremies.

Zakelijke energie vergelijken, hoe werkt het?

Vergelijken en overstappen is op de consumentenmarkt gemeengoed aan het worden. Energie zakelijk vergelijken is net zo eenvoudig. Het enige wat u moet doen ter voorbereiding is uw rekening voor zakelijke energie erbij pakken. Neem uw verbruik van stroom en/of gas eenvoudig over in de energievergelijker. Op basis van deze gegevens wordt gekeken welke leverancier de beste energiedeal voor u heeft. Is uw stroomverbruik hoog, dan kijkt de zakelijke energievergelijker voor u naar een lage prijs per kWh. Bij een laag stroomverbruik is een deal met een iets hoger tarief, maar een laag vastrecht voor u geschikt.

Energie vergelijken: zakelijk of particulier?

Tip: heeft het pand waarvoor u zakelijke energie vraagt een zakelijke bestemming? Gebruik dan de zakelijke vergelijker (tabblad zakelijk). Is dit niet het geval en bent u zzp’er? Kijk dan ook bij de vergelijker voor consumenten (tabblad consument). Vaak zijn de deals voor particulieren net iets scherper dan energie zakelijk.

Goed om te weten: via de vergelijker profiteert u vaak van unieke kortingen die u niet direct bij de leverancier zelf krijgt.

Met handige filterfunctie

U kunt de vergelijkingsresultaten eenvoudig aanpassen naar uw wensen:

  • Vaste of variabele tarieven – Vast is voordeliger, maar u zit wel aan een contract voor bepaalde tijd vast (1-5 jaar). Variabele tarieven zijn iets hoger, maar deze gaan meestal gepaard met een contract voor onbepaalde tijd.
  • Groene of grijze energie – Heeft uw bedrijf duurzaamheid hoog in het vaandel staan? Geef dan in de vergelijker uw voorkeur voor groene zakelijke energie aan. Groene en goedkope stroom is mogelijk!

Inclusief overstapservice

Zakelijke energie vergelijken is de eerste stap. Bent u verrast door de hoge kortingen en welkomstpremies voor nieuwe klanten? Om daadwerkelijk te besparen zult u moeten wisselen van energieleverancier. Maak hiervoor gebruik van het overstapformulier in de vergelijker. De meeste leveranciers bieden een overstapservice aan waarbij uw huidige leverancier voor u wordt opgezegd.

Tip: ga van tevoren na wat de opzegtermijn is van de zakelijke energie bij uw huidige leverancier. Dit is meestal één maand. Het kan ook zijn dat u een contract met einddatum (voor bepaalde tijd) heeft lopen. Dan betaalt u een overstapboete bij een vroegtijdige overstap.

Deel deze pagina

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn er om u te helpen op de traditionele werkdagen en tijden.

Telefonisch

Binnen 1 minuut helpen onze energiespecialisten u verder.

Terugbelverzoek

Wij bellen u op het door u aangegeven tijdstip.

Live chat

Binnen 4 minuten chat u met een van onze specialisten.