Waarom zonnepanelen voor grootzakelijk aanzienlijk interessanter worden

Waarom zonnepanelen voor grootzakelijk aanzienlijk interessanter worden

Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Energie opwekken door middel van zonnepanelen is een investering die zich over de loop van enkele jaren terugbetaald. Het is daardoor voor veel kleinere bedrijven op dit moment nog niet interessant om hier actief in te investeren. Tenslotte zijn er andere factoren die goedkoper zijn dan deze investering en die actiever bijdragen aan de groei van de organisatie.

Toch zijn zonnepanelen voor grootzakelijke energieverbruikers juist wel interessant. Grootzakelijke verbruikers hebben over het algemeen een groter budget om investeringen zoals de aanschaf van zonnepanelen te financieren. En doordat de effectiviteit van zonnepanelen de laatste jaren omhoog is geschoten, wordt het voor deze bedrijven aanzienlijk interessanter om deze investering te doen.

Energie-zakelijk is actief bezig met het verbeteren van de energiemarkt voor Nederlandse bedrijven. Dit doen wij onder andere met onze energievergelijker voor grootzakelijke energieverbruikers. Daarbij bieden wij ook uitgebreide informatie over de toekomst van de energiemarkt en de manier waarop u nog beter op de trends in kunt spelen. In dit artikel behandelen wij de effectiviteit en winstgevendheid van zonnepanelen, waarmee u zeer eenvoudig kunt voorkomen dat uw energierekening de komende jaren nog verder oploopt.

Waarom zijn zonnepanelen interessant voor grootzakelijk?

Zonnepanelen zijn eenvoudig te gebruiken energieopwekkers die kunnen helpen om de hoeveelheid energie die u bij uw energieleverancier afneemt te verlagen. De energie die zonnepanelen opwekken kan namelijk direct binnen uw eigen organisatie worden ingezet. Daarbij helpen technologieën zoals grote accu’s om te zorgen dat u de teveel opgewekte energie eenvoudig kan worden opgeslagen en op een later moment kan worden gebruikt.

Door de hogere kosten van zonnepanelen is het juist voor grootzakelijke energieverbruikers interessant om hierin te investeren. Tenslotte is er binnen de organisatie budget aanwezig dat kan worden ingezet om deze investeringen te doen.

Zo is het aanleggen van een eigen zonnepanelenpark steeds gebruikelijker voor bedrijven die zelf veel energie verbruiken. Daarbij zien we ook steeds meer bedrijven die ervoor kiezen om op het dak van het eigen gebouw zonnepanelen te installeren. Doordat er op gebouwen ontzettend veel plek is om zonnepanelen te plaatsen, wordt het een zeer effectieve investering.

Wanneer betalen zonnepanelen zich terug?

Het is in iedere situatie anders binnen de terugbetaling van deze investering. Doordat bedrijven erg eenvoudig een eigen zonnepanelenpark kunnen aanleggen – of investeren in een zonnepanelenpark in de woestijn – ligt de return-on-investment hierbij hoog. Dit staat tegenover de traditionele manier van energieverbruik, waarbij u simpelweg statisch betaalt voor de hoeveelheid energie die u verbruikt – energie die vaak wordt opgewekt door milieuvervuilende technieken zoals gas- en kolenverbranding.

Voor het ene bedrijf ligt de terugverdienperiode op minder dan 10 jaar. Voor het andere bedrijf kan het 15 jaar duren voordat de zonnepanelen zich terugverdienen. Dit heeft onder andere te maken met de kwaliteit en effectiviteit van zonnepanelen – twee factoren die ieder jaar weer verder worden ontwikkeld. Op dit moment zitten de nieuwste zonnepanelen op een terugverdientijd van ongeveer 8 jaar, wat de komende jaren alleen nog maar verder verlaagd zal worden.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?