Stroom en gas: waar u als bedrijf op moet letten

Bij het afsluiten van een zakelijk energiecontract neemt u altijd twee onderdelen af: stroom en gas. Deze onderdelen van het zakelijke energiecontract zijn over het algemeen voor ieder bedrijf anders. Dit is volledig afhankelijk van het verbruik van het bedrijf, waardoor er flinke verschillen in de afnames van verschillende bedrijven zit. Het afsluiten van een zakelijke energiecontract met stroom en gas is belangrijk, en er zijn ook een aantal onderdelen waar u op zult moeten letten.

Stroom en gas zijn over het algemeen de basis voor de productie binnen uw bedrijf. Of u nu een softwarebedrijf of een productiefabriek heeft, er is altijd stroom en gas nodig om de boel draaiende te houden. Het afsluiten van een zakelijk energiecontract is dan ook niet iets dat u er zomaar bij doet, het is belangrijk dat u voldoende tijd besteedt om te zorgen dat u een zakelijk energiepakket vindt dat perfect bij uw huidige en ook toekomstige situatie aansluit.

Hoe beter het zakelijke energiepakket aansluit, hoe groter de kans dat u de komende tijd niet te maken zult krijgen met vervelende extra kosten. Bedrijven die ver boven het verbruik binnen het zakelijke energiepakket zitten kunnen te maken krijgen met extra kosten, welke over het algemeen berekend worden op het moment dat het verbruik ver boven het aangegeven verbruik binnen het energiepakket zit.

Let op de volgende punten bij stroom

Elektriciteit is de drijfveer van uw bedrijf, zonder elektriciteit zijn de meeste processen binnen uw bedrijf ondenkbaar. Het is dan ook belangrijk om uw verbruik zo goed mogelijk in de gaten te houden, zodat u een zakelijk energiepakket afsluit dat hier volledig bij past. Stroom is een belangrijk onderdeel om uw bedrijf draaiende te houden, en de kosten van stroom kunnen al snel een flink deel van uw bedrijfsomzet opnemen.

Let bij het afsluiten van een zakelijk energiepakket altijd op de flexibiliteit binnen het energiepakket. Hiermee wordt voornamelijk het overstappen naar een ander energiepakket bedoeld. Op het moment dat uw verbruik boven uw huidige energiepakket valt, is het prettig dat u op ieder moment het verbruik binnen uw energiepakket kunt verhogen. Dit voorkomt torenhoge tarieven, welke vaak als boete bovenop het extra verbruik worden berekend.

Daarbij moet u ook altijd goed op de voorwaarden letten, wat gebeurt er bijvoorbeeld op het moment dat uw zakelijke energieleverancier enkele uren geen stroom kan leveren? Op dat moment liggen uw bedrijfsprocessen volledig stil, en u wilt vanzelfsprekend voorkomen dat dit negatieve gevolgen voor u en uw klanten zal hebben. Deze onderdelen worden over het algemeen in de voorwaarden van het zakelijke energiecontract benoemd, dus deze kunt u eenvoudig bij iedere zakelijke energieleverancier terugvinden.

Let op de volgende punten bij gas

Bij gas geldt over het algemeen hetzelfde als bij stroom: zorg allereerst dat u het juiste verbruik binnen uw zakelijke energiepakket laat opnemen. Het is zonde als u in de toekomst niet eenvoudig naar een ander zakelijk energiepakket kunt overstappen, dus dit is een belangrijk onderdeel voor de toekomst van uw organisatie. Daarbij zijn ook de voorwaarden hier weer een belangrijk onderdeel.

Altijd het juiste zakelijke energiepakket

Het afsluiten van het juiste zakelijke energiepakket is niet altijd even eenvoudig, daarom hebben wij een handige zakelijke energievergelijker voor u samengesteld. Met deze energievergelijker kunt u in een handomdraai op basis van enkele gegevens uitzoeken welk zakelijke energiepakket bij welke zakelijke energieleverancier het beste aansluit bij de benodigdheden voor uw bedrijf.

Deel dit artikel

Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Nu energie zakelijk vergelijken!

  • Stap nu over en bespaar tot €1000,- per jaar
  • Het duurt maar 1 minuut om de beste energiedeals te zien
  • Via onze site voordeliger dan direct bij de leverancier
  • Wij vergelijken 100% onafhankelijk
  • Duizenden bedrijven gingen jou voor!

Laatste blogs

Vrijblijvend advies nodig? Bel onze specialisten: 020 – 29 00 909