Bezig met het afsluiten van een zakelijk energiecontract? Zakelijke energie kent een groot aantal aspecten waar goed aandacht aan moet worden besteed. Zo voorkomt u dat u in de toekomst problemen krijgt met uw energieleverancier om zomaar te maken krijgt met een stroomstoring.
Om zeker te zijn dat u het zakelijke energiecontract op de juiste wijze afsluit, helpen wij u in dit artikel met de verschillende punten waar u op moet letten. Zo kunt u te allen tijde voorkomen dat u ooit in de problemen raakt en zorgt u dat belangrijke bedrijfsprocessen altijd door blijven lopen.
1. Kijk verder dan alleen naar de prijs
De prijs zal al snel een flinke invloed hebben op de manier waarop u de mate van kwaliteit inschat. Hoe goedkoper een energieleverancier, hoe groter de kans dat u de komende jaren flink bespaart op de energiekosten. Dit is prettig, maar dit kan er al snel in resulteren dat u in zee gaat met een energieleverancier die regelmatig met storingen kampt.
En juist dit laatste is belangrijk om te voorkomen. Het is niet prettig om met een stroomstoring te maken te krijgen. Dit kan er zomaar in resulteren dat belangrijke bedrijfsprocessen voor enkele uren of zelfs dagen stil blijven liggen.
Ons advies is daarom om altijd verder te kijken dan alleen naar prijs. Ga online op zoek naar recensies van andere klanten en bekijk in hoeverre de kwaliteit van de energieleverancier overeenkomt met de kwaliteit die u verwacht.
2. Let altijd goed op aanbiedingen
Het is prettig om in te gaan op een aanbieding. Het kan zomaar duizenden euro’s per jaar besparen. Maar niet iedere aanbieding is ook echt zo mooi als deze lijkt. Energieleveranciers hanteren vaak een tijdelijke korting waar u optimaal van kunt profiteren, maar uiteindelijk wordt deze korting gewoon doorberekend in de overige maanden van dat jaar.
Ga daarom niet direct in op aanbiedingen waarbij u de eerste drie maanden gratis krijgt of van 50% korting kunt profiteren. Kijk naar de standaard maandprijs van deze abonnementen en overweeg of het inderdaad een goedkope optie is.
Ons advies is om onze zakelijke energievergelijker te gebruiken. Met deze tool kunt u in enkele minuten uitzoeken wat de juiste energieleverancier voor uw situatie is. Zo weet u direct welke energieleveranciers een korting hanteren en hoe interessant deze korting daadwerkelijk is.
3. Let op de duur van het contract
De meeste zakelijke energiecontracten gaan gepaard met een redelijk lange duur. U kunt contracten voor meerdere jaren tekenen, maar dit betekent niet altijd dat u ook een stuk voordeliger uit bent. Bij langdurige zakelijke energiecontracten worden over het algemeen wel hoge kortingen gegeven, maar staat de energieprijs ook voor een veel langere tijd vast.
Ons advies is daarom om altijd goed naar de loopduur van het contract te kijken en op basis daarvan een goede beslissing te maken. Teken niet direct voor 10 jaar, maar kijk welke voordelen u heeft wanneer u het contract juist voor 5 jaar tekent. Zo voorkomt u dat u direct voor meerdere jaren aan een contract vastzit en op een later moment hoge kosten moet maken om van dit contract af te komen.
4. Denk goed na voordat u de handtekening zet
Lees voordat u een handtekening zet altijd even de voorwaarden van het energiecontract door. Zo kunt u zeker zijn dat alle kleine lettertjes kloppen en er geen vervelende bijkomstigheden zijn wanneer u bijvoorbeeld met een stroomstoring te maken krijgt. Niet iedere zakelijke energieleverancier staat open voor een compensatie wanneer de stroom voor lange tijd uitvalt.
Ons advies is daarom om het contract altijd een keer helemaal door te lopen en bij eventuele onduidelijke punten een aantekening te maken. U kunt altijd in gesprek gaan met deze energieleverancier en vragen stellen over deze punten. Zo heeft u altijd duidelijkheid over uw contract en kunt u hier ook in de toekomst gewoon op terugvallen.