Dit mag u niet vergeten bij uw zakelijke energiecontract

Dit mag u niet vergeten bij uw zakelijke energiecontract

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Het afsluiten van een zakelijk energiecontract, het is vandaag de dag eenvoudiger dan het ooit was. Echter, is het op dit moment nog steeds lastig om zeker te zijn of u wel naar de juiste zakelijke energieleverancier (over)stapt wanneer u een contract afsluit. Het is in zulke situaties vooral handig dat u kijkt naar manieren om te zorgen dat u geen kleine lettertjes over het hoofd leest, maar ook dat u op de hoogte bent dat u bij uw beslissing om over te stappen de beste zakelijke energieleverancier van de gehele zakelijke markt hebt uitgekozen.

Het is goed mogelijk dat u op dit moment een zakelijk energiecontract heeft lopen waarbij u niet zeker bent of u hier wellicht veel te veel voor betaalt. Dan kunnen wij nu alvast vertellen: een groot aantal bedrijven betaalt op dit moment echt te veel voor hun zakelijke energiecontract. En daar komt ook nog eens bovenop dat de meeste energiecontracten voor meerdere jaren zijn afgesloten, waardoor bedrijven voor langere tijd een te hoge energierekening ontvangen.

Het is daarom goed om een aantal feiten van het zakelijke energiecontract in de gaten te houden. Wij zetten de verschillende feiten daarom voor u op een rijtje.

U hoeft niet voor meerdere jaren vast te zitten

Het is binnen de zakelijke energiemarkt gelukkig zo dat bedrijven niet voor langere tijd bij dezelfde energieleverancier hoeven te zitten. Zij kunnen er namelijk voor kiezen om een energiecontract af te sluiten dat bijvoorbeeld maar voor een jaar geldt, in plaats van de 3- en zelfs 5-jarencontracten die de meeste bedrijven op dit moment nog afsluiten.

Bij langere contracten ontvangt u van de energieleverancier een korting. Maar, als u goed kijkt, is het bij andere zakelijke energieleveranciers vaak mogelijk om dezelfde prijs te krijgen en zit men niet jarenlang gebonden aan dezelfde zakelijke energieleverancier.

Energie is elektriciteit en gas

Bij het afsluiten van een zakelijk energiecontract moet u er rekening mee houden dat dit uit twee onderdelen is opgebouwd: elektriciteit en gas. Deze zijn beiden essentieel voor een groot aantal bedrijven, maar niet ieder bedrijf heeft beiden nodig of heeft er behoefte aan dat beiden bij dezelfde energieleverancier zijn afgesloten. U heeft in bepaalde situaties de mogelijkheid om beiden bij een andere energieleverancier af te sluiten, zodat u hier uiteindelijk het meeste profijt van heeft.

Korting betekent niet altijd goedkoper

Zoals hierboven ook al is aangegeven, betekent het verstrekken van korting niet altijd dat de desbetreffende energieleverancier ook echt de goedkoopste optie zal zijn. In veel situaties lijken de aanbiedingen met korting zeer voordelig, maar doordat de kosten op termijn weer worden rechtgetrokken, bent u in bepaalde situaties ook nog eens duurder uit.

Het kan bijna altijd goedkoper

Bijna ieder bedrijf kan besparen op zakelijke energie. Het is echter niet aan te raden om direct allerlei zakelijke energieleveranciers op te bellen met de vraag wat zij voor u kunnen betekenen. In plaats daarvan kunt u beter gebruikmaken van onze handige zakelijke energievergelijker, waarmee u in een handomdraai ziet welke zakelijke energieleverancier het best aansluit bij uw situatie en bij uw budget.

Ga direct naar onze zakelijke energievergelijker >>

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?