Deze voorwaarden moet u weten bij zakelijke energie

Deze voorwaarden moet u weten bij zakelijke energie

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Het afsluiten van een zakelijk energiepakket is vandaag de dag eenvoudiger dan het ooit is geweest, toch is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de voorwaarden die binnen een zakelijk energiecontract worden opgesteld. Hoe beter de voorwaarden van een energiecontract aansluiten bij uw bedrijf, hoe voordeliger het energiepakket voor uw bedrijf zal zijn en hoe lager de kosten ook zullen zijn.

Bij het kiezen van een goede zakelijke energieleverancier zult u dan ook altijd op de voorwaarden van deze energieleverancier moeten letten. Dit betekent over het algemeen dat u lange contracten moet doorkijken en op zoek moet gaan binnen de kleine lettertjes welke voorwaarden er gehanteerd worden. Met het huidige aanbod aan zakelijke energieleveranciers is het erg lastig om alle contracten door te kijken. Daarom bieden wij u in dit artikel inzicht in enkele belangrijke voorwaarden die bij het zakelijke energiecontract komen kijken.

Belangrijke voorwaarden van zakelijke energie

De meeste energieleveranciers hanteren over het algemeen grotendeels dezelfde voorwaarden binnen een aantal hoofdpunten die invloed hebben op het energiecontract. Onderstaande factoren worden meegenomen binnen deze voorwaarden. Wij raden aan deze voorwaarden goed te bekijken en naast de huidige situatie van uw bedrijf te leggen, zodat u kunt uitzoeken hoe goed deze voorwaarden overeenkomen met de wensen die u voor uw bedrijf heeft.

De duur van het contract: bij het afsluiten van een zakelijk energiecontract heeft u onder andere te maken met de contractduur. Dit is het aantal jaar dat u zaken zult doen met de zakelijke energieleverancier. Er zijn twee soorten energiecontracten: kortlopend en langlopend. Bij kortlopende contracten kunt u sneller overstappen maar heeft u minder voordeel, terwijl u bij langlopende contracten vaak 5 jaar bij dezelfde leverancier zit maar wel aanspraak kunt maken op een mooie korting.

Het verbruik van uw bedrijf: binnen de voorwaarden van zakelijke energiepakketten wordt bijgehouden hoeveel u zult verbruiken. Het kan voorkomen dat u gedurende een periode meer energie verbruikt dan in het contract is opgenomen. Om te voorkomen dat u op dat moment met torenhoge kosten komt te zitten, is het raadzaam te kijken wat de zakelijke energieleverancier aan voorwaarden hanteert bij een hoger verbruik.

Gas of elektriciteit, of beiden: binnen uw zakelijke energiecontract wordt ook gekeken naar het soort energie dat u gaat afnemen. Sommige zakelijke energieleveranciers hanteren bijvoorbeeld specifieke voorwaarden binnen het verbruik, waaronder een minimaal verbruik. Als u binnen uw zakelijke energiecontract alleen behoefte heeft aan elektriciteit dan is het raadzaam binnen de voorwaarden te kijken of dit mogelijk is zonder ook gas bij deze energieleverancier af te nemen.

De groei van uw bedrijf: sommige energieleveranciers maken het moeilijk om over te stappen naar een ander energiepakket, zelfs wanneer u dit binnen dezelfde zakelijke energieleverancier wilt doen. Om te voorkomen dat de groei van uw organisatie wordt tegengehouden, is het raadzaam op te letten welke voorwaarden de energieleverancier hanteert binnen het verhogen van het verbruik wanneer uw bedrijf simpelweg de komende jaren veel meer energie nodig heeft.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?