Een aantal feiten over het kiezen van een zakelijke energieleverancier

Een aantal feiten over het kiezen van een zakelijke energieleverancier

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Een zakelijke energieleverancier biedt u de mogelijkheid om tegen vaste of flexibele tarieven stroom en gas af te nemen. Een groot aantal bedrijven kiest er vandaag de dag voor om via een zakelijke energieleverancier af te nemen, omdat dit talloze voordelen oplevert.

De kans is groot dat u op dit moment bezig bent te kijken bij welke energieleverancier u het beste terecht kunt. Het maakt hierbij niet uit of u op zoek bent naar een nieuwe zakelijke energieleverancier of dat u wilt overstappen naar een nieuwe zakelijke energieleverancier.

Wij helpen u graag bij het helpen bij het vinden van een nieuwe zakelijke energieleverancier. Naast onze handige zakelijke energievergelijker doen we dit ook via het informeren van onze doelgroep. In dit artikel leest u daarom een aantal feiten die u zullen helpen bij het kiezen van een geschikte zakelijke energieleverancier die past bij uw bedrijf en bij uw verbruik.

1: U kunt kiezen uit vaste of flexibele tarieven

Het verbruik binnen uw organisatie is altijd leidend bij het soort energiecontract dat u afneemt. Het is hierom raadzaam om vooraf uit te zoeken wat u de komende jaren gaat verbruiken, zodat u hier een duidelijk overzicht van kunt maken. Op basis van dit overzicht kunt u uitzoeken of het interessanter is om de komende jaren voor flexibele prijzen een contract af te nemen of juist voor de vaste prijs te kiezen.

Bij de vaste prijs betaalt u de komende jaren altijd hetzelfde tarief voor uw energie. Dit is vooral handig voor bedrijven die zeker willen zijn over de uitgaven die zij maken. Een flexibel energietarief is daarentegen weer interessant voor bedrijven die de gok durven te nemen dat de energietarieven de komende jaren dalen. Dit kan bijvoorbeeld komen door nieuwe subsidies of door goedkopere energie vanuit groene energievoorzieningen.

2: U kunt kiezen uit grijze en groene energie

Groene energie is al jaren een sleutelwoord binnen de zakelijke energiemarkt. Het is een van de meest duurzame manieren om energie op te wekken, waardoor bedrijven eenvoudig hun duurzaamheid kunnen verbeteren. Het is voor veel Nederlandse bedrijven nog steeds vooral een keuze tussen grijze en groene stroom: gaan we wel of niet duurzaam de toekomst in? Naarmate steeds meer bedrijven overstappen naar groene energie, dalen de tarieven en wordt het voor zakelijke energieleveranciers ook steeds interessanter om dergelijke pakketten aan te bieden. De kosten voor groene energie liggen voorlopig nog hoger dan dat van grijze energie.

3: U hoeft niet voor jaren aan één contract te zitten

Een groot aantal zakelijke energieleveranciers kiest ervoor om met lange contracten te werken. Dit brengt echter een aantal nadelen voor klanten, want dit houdt onder andere in dat bedrijven met lange contracten ook lang bij eenzelfde zakelijke energieleverancier moeten zitten. Dit kunt u het beste voorkomen door met korte contracten te werken: zo heeft u de komende jaren altijd de zekerheid dat u naar een andere aanbieder kunt overstappen.

4: U kunt altijd besparen

Veel bedrijven kijken eerst naar de kosten van zakelijke energieleveranciers en kiezen vervolgens op basis van prijs de beste energieleverancier die bij hen past. Toch is prijs niet altijd doorslaggevend bij besparingen, het is vaak ook interessant om te kijken op welke manier u nog meer voordelen uit uw zakelijke energiecontract kunt halen. Denk hierbij aan duidelijke afspraken wat betreft contractduur, en vragen naar extra pakketten die u voor een schappelijke prijs bovenop uw nieuwe zakelijke energiecontract kunt nemen.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?