Efficiënter energieverbruik voor grootzakelijk: 3 trends voor de komende jaren

Efficiënter energieverbruik voor grootzakelijk: 3 trends voor de komende jaren

Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Grootzakelijke verbruikers hebben een grote invloed op de Nederlandse uitstoot van gevaarlijke en milieuonvriendelijke gassen. Dit heeft onder andere te maken met de manier waarop de energie in Nederland wordt opgewekt. Ondanks diverse initiatieven om de hoeveelheid uitstoot te verminderen, zijn er nog steeds bedrijven die niet actief bijdragen aan het verminderen hiervan.

Daarom is het voor veel grootzakelijke verbruikers nodig om te kijken op welke manier energie efficiënter kan worden ingezet. Het is zonde als een groot deel van de energie onnodig wordt ingezet, dit heeft een grote impact op het milieu en is daarbij ook slecht voor de rest van Nederland. Efficiënter energieverbruik staat bij steeds meer grootverbruikers op de agenda, toch krijgt het nog niet bij ieder bedrijf de aandacht die het verdient.

Wij helpen u graag bij het verbeteren van de energie-efficiëntie binnen uw organisatie. Dit doen wij onder andere door u te koppelen aan de beste energieleverancier die aansluit bij uw situatie. Daarbij informeren wij u graag over de laatste trends die spelen op de Nederlandse energiemarkt, zodat u als grootzakelijk verbruiker actief kunt inspelen op de nieuwe mogelijkheden die de komende jaren voor u vrijkomen. Daarom leest u in dit artikel de laatste trends.

Zelf energie opwekken blijft de grootste trend

De energiekosten van een gemiddelde grootzakelijk verbruiker liggen ontzettend hoog. De maandelijkse facturen die door bedrijven worden betaald lopen steeds verder op, vooral als uw organisatie op dit moment in een sterke groeifase zit. Het is daarom noodzakelijk om te kijken naar de mogelijkheden op het gebied van energieopwekking. Het wordt steeds goedkoper en interessanter om zelf energie op te wekken, bijvoorbeeld door zonnepanelen aan te leggen of te investeren in een eigen windmolenpark.

Het grootste voordeel van eigen energieopwekking ligt binnen de kostenbesparing. De initiële investering is hoog, maar deze betaalt zich over de jaren hierna uit. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om flink op de energiekosten te besparen. Zo kunnen speciale technologieën zoals zonnepanelen en efficiënte energieopslag maximaal bijdragen aan kostenbesparing.

Gebruik data voor een efficiënter energieverbruik

Data speelt binnen grote bedrijven een steeds grotere rol bij het bedienen van klanten. Waar een groot aantal bedrijven nog niet van op de hoogte is, is het feit dat data ook actief kan worden ingezet om efficiënter met energie om te gaan. Data geeft exact aan wat de grootste energieverbruikers zijn, waardoor u direct inzicht krijgt in mogelijkheden om efficiënter met deze energie om te gaan.

Bekijk het verbruik van A tot Z

Een groot deel van het zakelijke energieverbruik komt uit bedrijfsprocessen. Toch zijn er nog honderden andere elementen die invloed hebben op het verbruik. Het is tenslotte niet zo dat alle processen binnen de organisatie direct gerelateerd zijn aan de bedrijfsprocessen om producten en diensten te leveren. Daarom raden wij u aan om alle bronnen van verbruik mee te nemen bij het verbeteren van de efficiëntie van uw energie.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Even geduld alstublieft...

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?