3 Handige apps voor uw zakelijke energieverbruik

Het energieverbruik in uw onderneming kan flink stijgen als u dit zelf niet in de gaten houdt. De verwarming moet aan, de verlichting brandt ‘s nachts en bedrijfsprocessen gebruiken veel energie. Het kan daarom voorkomen dat u het overzicht verliest.

Gelukkig zijn er voor het zakelijke energieverbruik enkele handige apps die kunnen helpen om een beter inzicht te krijgen en hiermee ook energie te besparen. Enkele energieleveranciers hebben smartphone-applicaties met zeer uitgebreide mogelijkheden ontwikkelt.

Oxxio App zakelijk gebruiken

Met de smartphone-applicatie van Oxxio kunnen bedrijven zeer eenvoudig inzicht krijgen op hun energieverbruik. De applicatie houdt alles bij: het energieverbruik gedurende de dag en nacht, hoeveel energie u kunt besparen en wat uw geschatte energierekening zal zijn.

De applicatie maakt een verbinding met uw slimme energiemeter. Deze meter houdt gedurende de dag exact bij hoeveel energie er wordt verbruikt. Is het energieverbruik gedurende een periode plotseling hard gestegen dan zal de applicatie hier duidelijk zicht op bieden. Dit voorkomt dat u aan het eind van het jaar onverwacht een hoge energierekening ontvangt.

De applicatie is beschikbaar voor Apple- en Android-toestellen.

Eon EnergieAssistent Zakelijk

Bij een energiecontract via energieleverancier Eon is het mogelijk om met de app EnergieAssistent gemakkelijk het energieverbruik bij te houden. Het alles-in-één pakket van Eon bevat meerdere onderdelen om het energieverbruik op verschillende locaties binnen uw bedrijfspand te volgen.

De smartphone-applicatie werkt samen met de energiemeter van uw bedrijf. Bovendien kunt u deze verbinden aan de thermostaat en deze eenvoudig via uw telefoon bedienen. Vertrekt het personeel vandaag een uur eerder dan kunt u dit direct met de EnergieAssistent-applicatie aanpassen.

Nieuwe en huidige zakelijke energie-klanten van Eon kunnen deze applicatie gebruiken. U heeft hiervoor altijd de speciale onderdelen uit het alles-in-één pakket nodig. Wanneer u nog gebruikmaakt van oudere apparatuur kan de applicatie geen verbinding maken en dus ook niet het energieverbruik bijhouden.

De applicatie is beschikbaar voor Apple- en Android-toestellen.

Essent Zakelijke Applicatie

De smartphone-applicatie van Essent verbindt moeiteloos met de nieuwe en slimme thermostaat: Nest. Deze thermostaat is op afstand in te stellen. Bent u onderweg naar kantoor en wilt u alvast de verwarming aanzetten? Dan kunt u dat in de applicatie met een druk op de knop regelen.

Zo voorkomt u dat de verwarming veel energie verbruikt terwijl u nog niet op kantoor bent. Onnodig stoken verbruikt veel energie. Het is daarom vaak beter voor uw portemonnee als u zelf instelt wanneer de verwarming aanslaat en ook weer uitgaat. Zo kunt u al 25% tot 35% op uw verwarmingskosten besparen.

Een tweede applicatie van Essent is de VerbruiksManager. Via deze applicatie kunt u exact bekijken welke dagen u de meeste energie verbruikt. Dit voorkomt dat u bijvoorbeeld ‘s nachts veel energie verbruikt aan verlichting.

Door inzicht te krijgen in het energieverbruik kunt u flink besparen. Bepaalde plekken binnen uw bedrijf kunnen meer energie verbruiken dan u in eerste instantie doorheeft. Het kan voorkomen dat uw werknemers gedurende de nacht alle elektronica aan laten staan. Door een duidelijk overzicht van het energieverbruik in handen te hebben bent u altijd op de hoogte van het verbruik. Met de VerbruiksManager weet u precies wat er speelt.

Beide applicaties zijn beschikbaar voor Apple- en Android-toestellen.

Deel dit artikel

Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Nu energie zakelijk vergelijken!

  • Stap nu over en bespaar tot €1000,- per jaar
  • Het duurt maar 1 minuut om de beste energiedeals te zien
  • Via onze site voordeliger dan direct bij de leverancier
  • Wij vergelijken 100% onafhankelijk
  • Duizenden bedrijven gingen jou voor!

Laatste blogs

Vrijblijvend advies nodig? Bel onze specialisten: 020 – 29 00 909