Grootzakelijk of toch MKB? Zo vindt u het juiste zakelijke energiepakket

Grootzakelijk of toch MKB? Zo vindt u het juiste zakelijke energiepakket

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Bedrijven die op zoek zijn naar het juiste zakelijke energiepakket zijn aangewezen op de beschikbare zakelijke energiepakketten. Deze energiepakketten zijn opgesteld op basis van het verbruik van de organisatie, zo is het voor een groot aantal bedrijven mogelijk om een zakelijk energiepakket te vinden dat maximaal bij de benodigdheden aansluit.

Hoe hoog uw uiteindelijke verbruik is zal afhangen van de bedrijfsprocessen die binnen uw organisatie worden gedraaid. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen grootzakelijk en MKB; dit is onder andere afhankelijk van de grootte van de organisatie en het totaal aantal bedrijfsprocessen waar stroom en gas een essentieel onderdeel uitmaakt. Bij het kiezen van een zakelijk energiepakket moet u daarom altijd rekening houden met het huidige en daarbij ook toekomstige verbruik.

Het aantal bedrijven dat binnen de grootzakelijke energiepakketten valt is aanzienlijk kleiner dan het aantal bedrijven dat binnen energiepakketten voor MKB valt. Toch is het voor veel bedrijven interessant om te kijken of de inzet van een grootzakelijk energiepakket toch een rendabel onderdeel van de bedrijfsstrategie kan zijn, bijvoorbeeld omdat er de komende jaren een dusdanige groei in het aantal kWh stroom en m3 gas zal zijn dat een bepaald energiepakket allang niet meer voldoende is.

Vanuit Energie-zakelijk weten wij hoe belangrijk het is om het juiste zakelijke energiepakket af te sluiten. Wij hebben daarom voor zowel grootzakelijke bedrijven als MKB-partijen een handige zakelijke energievergelijker samengesteld:

Is grootzakelijk interessant voor uw organisatie?

Bij het afsluiten van een grootzakelijke energiepakket is het allereerst essentieel dat u aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Uw elektriciteitsaansluiting moet minimaal 3 keer 80 Ampère zijn
  • Uw gasaansluiting draait op 40 m3 per uur
  • U betaalt maandelijks uw verbruik
  • U kunt 24 keer per jaar de facturen betalen (twee facturen per maand)

Vooral de eerste twee voorwaarden zijn essentieel bij het feit of een grootzakelijke energieaansluiting interessant is voor uw bedrijf. Het is hierbij vooral afhankelijk van de hoeveelheid stroom en gas die u iedere maand afneemt. Grootzakelijk is vaak niet interessant voor bedrijven waar minder dan 50 medewerkers actief zijn, al kan het op basis van de vele automatische bedrijfsprocessen binnen uw organisatie toch voorkomen dat uw verbruik dusdanig hoog is dat grootzakelijk toch een interessante keuze zal zijn.

Of kiest u toch voor de MKB-energiepakketten?

Bedrijven die zichzelf als MKB identificeren hebben over het algemeen baat bij een flinke kostenbesparing op basis van het huidige energiecontract. Het is voor deze bedrijven dan ook nodig om de prijzen bij verschillende zakelijke energieleveranciers te vergelijken. Als uw bedrijf meer dan 3 medewerkers heeft dan komt u in principe al in aanmerking voor een MKB-energiepakket; in andere situaties kunt u beter voor een ZZP-energiepakket kiezen waarin u samen met uw partners de kosten voor stroom en gas draagt.

Grootzakelijk of toch MKB?

Uw energiepakket is de basis van de groei van uw organisatie, het kiezen van een bijpassend zakelijk energiecontract is dan ook essentieel om uw bedrijfsprocessen iedere dag op de juiste wijze uit te voeren. Kiest u voor grootzakelijk, dan zult u op jaarbasis flink kunnen besparen – hierbij is het altijd van belang dat uw energieverbruik hoog genoeg ligt om hiervoor in aanmerking te komen.

Indien u op dit moment geen 3 keer 80 Ampère-aansluiting heeft of niet meer dan 40 m3 gas per uur verbruikt, bent u beter uit met een energiepakket dat speciaal voor MKB-partijen is samengesteld.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?