Overstappen naar grootzakelijke energie: lees eerst deze 5 tips

Overstappen naar grootzakelijke energie: lees eerst deze 5 tips

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Als u op dit moment bezig bent om uit te zoeken of grootzakelijke energiecontracten interessant zijn voor uw organisatie dan is het goed om te weten dat er nog een aantal kernpunten zijn waar u van op de hoogte moet zijn.

Grootzakelijke energie is een ideale manier om als groot bedrijf te besparen op energiekosten terwijl u tegelijkertijd gebruik kunt maken van een betere infrastructuur. Grootverbruikers op de energiemarkt betalen over het algemeen een lager tarief en er zijn voor hen ook specifieke voorwaarden opgesteld.

Grootzakelijke energiecontracten zijn voor sommige bedrijven nog steeds onduidelijk, en dan wordt vooral naar de voorwaarden gekeken. Wij hebben daarom het een en ander voor u op een rijtje gezet, zodat u hier zelf eenvoudig het maximale uit zult kunnen halen. In dit artikel vindt u 5 tips die bijdragen aan een betere overstap naar grootzakelijke energieleveranciers.

Tip 1: Vergelijk niet alleen op prijs, ook op kwaliteit

Het vergelijken van verschillende energieleveranciers is niet altijd even gemakkelijk. Er zijn een aantal punten waar u op moet letten zodra u van plan bent om over te stappen. Dit begint allemaal bij de juiste energieleverancier, en vaak kiezen bedrijven hierbij de goedkoopste optie. Toch is dit niet altijd de juiste keuze, want u dient hierbij ook altijd goed op de kwaliteit van de energieleverancier te letten. Hoe beter de kwaliteit, service en prijs, hoe beter de energieleverancier aansluit bij uw huidige situatie.

Tip 2: Let op zowel elektriciteit als gas

Bij grootzakelijke energie spreken we van een pakket dat is opgemaakt uit elektriciteit en gas. Dit betekent onder andere dat u hierbij zowel elektriciteit als gas moet afnemen. Het is dan ook zo dat u binnen beide onderdelen in aanmerking moet komen en aan de eisen moet voldoen. Er wordt bij de grootzakelijke energieleveranciers een minimale afname gehanteerd, en als u gebruik wilt maken van grootzakelijk energie dan zult u hier dus ook zo veel mogelijk aan moeten voldoen.

Tip 3: Gebruik de handige energievergelijker

Op Energie-zakelijk vindt u een handige energievergelijker die zich focust op het verlagen van de energiekosten die grootverbruikers betalen. U kunt hiermee dus bijzonder eenvoudig voor een kostenbesparing zorgen, terwijl u tegelijkertijd ook gewoon gebruik blijft maken van de mogelijkheden die u altijd al gewend was.

Tip 4: Sluit uw contract direct online af

De kosten voor acquisitie zijn lager wanneer energieleveranciers de nieuwe klanten via internet aantrekken. Het loont daarom ook echt voor uw bedrijf om het contract online af te sluiten. U krijgt hierbij te maken met lagere kosten, en dankzij de vele mogelijkheden die het internet u biedt weet u ook altijd dat u de beste deal krijgt. De energievergelijker zal u altijd de juiste contracten voorleggen, zodat u het ideale energiecontract kunt afsluiten.

Tip 5: Leg uw energiecontract voor meerdere jaren vast

Het loont om uw energiecontract voor meerdere jaren vast te leggen. Dit helpt bij het verlagen van de energiekosten. Grootzakelijke energiecontracten vallen over het algemeen lager uit op het moment dat u deze voor meerdere jaren laat vastleggen. Het is hierbij raadzaam om een flexibele energieprijs af te spreken, waarbij het dus mogelijk is dat uw tarief zich aanpast aan de energiemarkt en -tarieven van andere leveranciers.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Even geduld alstublieft...

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?