Duurzaam ondernemen met groene energie

Duurzaam ondernemen met groene energie

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Ondernemen kost veel energie. De bedrijfsprocessen, IT-afdeling en verlichting dragen allemaal bij aan een hoge energierekening. Dit heeft niet alleen invloed op de winst dat het bedrijf draait. Het beïnvloedt daarbij ook het milieu. En helaas spreken we bij beiden van een negatieve invloed. 

Duurzaam ondernemen is daarom een term die steeds meer doordringt in de zakelijke markt. Door energie zakelijk beter te regelen kunnen bedrijven geld besparen. Bovendien dragen bedrijven zo hun steentje bij aan een betere wereld.

Groene energie is onmisbaar bij duurzaam ondernemen. Door uitsluitend energie te gebruiken die uit duurzame methodes is opgewekt stijgt de duurzaamheid binnen de onderneming. Zo is groene stroom flink doorgedrongen in het bedrijfsleven. Steeds meer ondernemingen maken gebruik van groene energie.

Hoe kunt u duurzaam ondernemen?

Als uw bedrijf op dit moment nog steeds gebruikmaakt van grijze energie dan kunt u direct overstappen. Grijze energie wordt opgewekt door grondstoffen te verbranden. Hier komen veel milieuvervuilende stoffen bij vrij. Door over te stappen naar groene opwekmethodes blijft de lucht schoner.

Overstappen naar een groene energieleverancier is snel geregeld. U kunt hiervoor deze handige vergelijker gebruiken. Deze berekent direct waar u het beste een energiecontract kunt afsluiten. Er wordt vergeleken op contractduur, maandprijzen en leverancier. Geen aan dat u uitsluitend groene energie wilt gebruiken en u krijgt de beste energieleveranciers op een rijtje.

Zelf groene energie opwekken

Een nieuw onderdeel binnen duurzaam ondernemen is het zelf opwekken van energie. Tientallen jaren waren het vooral de energieleveranciers die nieuwe energiemogelijkheden wilden opstarten. Vandaag de dag kunnen bedrijven zelf ook energie opwekken.

Wind- en zonne-energie zijn twee opwekmethodes die het meeste rendement opleveren. Bedrijven die zelf ruimte op het bedrijfsterrein hebben kunnen zonnepanelen en -collectoren laten installeren. Investeren in windmolenparken is een stap die ook steeds meer bedrijven durven te nemen. Omdat de investering zichzelf uiteindelijk met winst uitbetaalt wordt de stap sneller gezet.

Wanneer u duurzaam wilt ondernemen dan kan het opwekken van groene energie helpen bij het verlagen van de energierekening. Alle energie die voor uw bedrijfsprocessen wordt gebruikt zal op duurzame manieren worden opgewekt. Energie die hierna nog als overschot aanwezig is kan worden opgeslagen voor tijden dat er minder energie kan worden opgewekt.

Zelf groene energie opwekken zorgt bovendien ook voor nieuwe mogelijkheden tot winst. De energie die als overschot aanwezig is kan aan uw energieleverancier worden geleverd. U ontvangt hierbij een bedrag per kWh. Hoe hoger het aantal kWh dat u terugstuurt hoe hoger de bedrijfswinsten die u hier uithaalt.

Start vandaag met duurzaam ondernemen

U kunt uw imago binnen de markt flink versterken door gebruik te maken van groene energie. Duurzaam ondernemen biedt talloze kansen om uw bedrijfskosten te verlagen. U kunt hier zelfs winst mee maken wanneer u zelf energie gaat opwekken.

Gebruik direct onze vergelijker en bereken welke energieleverancier het meest aansluit bij uw onderneming. Zo weet u zeker dat u altijd voldoende energie krijgt en minder betaalt. Maar het meest belangrijk hierbij is natuurlijk dat uw bedrijf zich sterk inzet voor het milieu.

 

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?