5 Voordelen van windenergie voor uw bedrijf

Duurzaam opgewekte energie is beter voor het milieu en voor uw portemonnee. In en rondom Nederland worden steeds meer windparken aangelegd om de hoeveelheid duurzame energie te verhogen. Bedrijven kunnen ook zelf een windmolen aanleggen.

Windenergie is voor bedrijven zeer interessant. Het scheelt in de bedrijfskosten en kan ook zelf worden opgewekt. In dit artikel leest u 5 voordelen van het gebruiken van windenergie in uw bedrijf.

1. Windenergie geeft belastingvoordeel

Bedrijven die gebruikmaken van windenergie krijgen een voordeel op de belasting. Wanneer er aankopen gedaan worden voor een eigen windmolen dan is 44% van het investeringsbedrag fiscaal aftrekbaar. De investering is daardoor een stuk aantrekkelijker.

Als investeerder maakt u hierbij gebruik van de Energie Investeringsaftrek (EIA). Dit is een door de EU genomen maatregel om de hoeveelheid duurzame energie in Europa te stimuleren.

2. U kunt het zelf opwekken

Windmolens worden in grote windmolenparken geplaatst. Deze parken vangen veel wind en liggen uit de buurt van grote steden. Bedrijven kopen stukken grond in kustprovincies en plaatsen hier vervolgens tientallen windmolens. De hoeveelheid energie die deze windmolens in een jaar opwekken ligt zeer hoog. Dit zorgt voor een lage energierekening tegenover het eigen energieverbruik.

Windenergie opwekken vereist een aanzienlijke investering. De snelheid waarmee de energie wordt opgewekt ligt nog niet hoog. De molens in het gemiddelde windmolenpark verdienen zich daarom pas na enkele jaren terug.

3. U straalt duurzaamheid uit

De uitstraling van uw bedrijf is essentieel voor de omzet. Als uw huidige en ook potentiële klanten u zien als een bedrijf dat zich inzet voor een beter milieu dan vertrouwen zij u meer. Mensen en bedrijven werken graag samen met organisaties die groen bezig zijn.

Door gebruik te maken van windenergie kunt u als bedrijf een hele nieuwe uitstraling krijgen. Zet de duurzaamheid en het milieu voorop en overtuig uw markt dat u het beste met hen en de rest van de wereld voorheeft.

4. Windenergie gaat lang mee

De grondstoffen die op dit moment gebruikt worden om energie op te wekken beginnen langzaam op te raken. Dit zorgt binnen enkele jaren tot grote problemen. De prijzen van deze energie gaan omhoog omdat het steeds duurder wordt om nieuwe voorraden te bereiken.

Gelukkig gaat windenergie een stuk langer mee. Hierdoor kunt u niet alleen nu maar ook over enkele jaren rekenen op schone energie. Bedrijven die op dit moment investeren in windenergie zijn in de toekomst beter voorbereid op schaarste van grijze energie.

5. Windenergie gaat hand in hand met zonne-energie

Duurzame energie kan op talloze manieren worden opgewekt. Windenergie is samen met zonne-energie op dit moment een van de beste manieren om duurzaam te ondernemen. Veel windmolenparken zijn daarom ook uitgerust met zonnepanelen om meer energie op te wekken.

Doordat duurzame energie een steeds belangrijkere rol gaat spelen is de combinatie van wind- en zonne-energie op dit moment goud. U gebruikt de ruimte die u voor het windmolenpark heeft aangekocht op deze manier zo efficiënt mogelijk en wekt hierdoor nog meer energie op.

Deel dit artikel

Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Nu energie zakelijk vergelijken!

  • Stap nu over en bespaar tot €1000,- per jaar
  • Het duurt maar 1 minuut om de beste energiedeals te zien
  • Via onze site voordeliger dan direct bij de leverancier
  • Wij vergelijken 100% onafhankelijk
  • Duizenden bedrijven gingen jou voor!

Laatste blogs

Vrijblijvend advies nodig? Bel onze specialisten: 020 – 29 00 909