Hoe de Nederlandse wind u helpt energiekosten te besparen

Hoe de Nederlandse wind u helpt energiekosten te besparen

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Niet iedere Nederlander is groot fan van de wind die door ons land waait. Toch is het voor bedrijven bijzonder interessant om te investeren in de manier waarop wij deze wind gebruiken. Windenergie wordt steeds interessanter nu de kosten dalen en de opbrengst stijgt. En daar plukt u als bedrijf de vruchten van.

De mate van besparing bij windenergie is aantrekkelijker nu de opbrengst stijgt. U wilt binnen uw bedrijf natuurlijk zo veel mogelijk besparen op energiekosten, en daar zal windenergie een goede bijdrage aan leveren.

Wij vertellen u in dit artikel graag hoe u kunt besparen met windenergie en wat het voor uw bedrijf kan opleveren.

Tip: Direct op zoek naar een goed energiepakket met groene energie zoals windenergie om kosten te besparen? Gebruik dan nu onze handige energievergelijkingstool >>

Besparen met windenergie

De bedrijfskosten van energie liggen bij veel bedrijven nog veel te hoog. Dit is zonde, want het kan bij een groot aantal bedrijven een stuk goedkoper. Windenergie is een van de basismiddelen die zullen helpen om binnen het bedrijf kosten te besparen. U hoeft hierbij niet direct in windenergie te investeren, want u kunt ook zonder hoge investering van windenergie gebruikmaken.

Nederland kent een groei in het aantal windmolens, en dat is niet zomaar. De Nederlandse overheid stimuleert de groei in windmolens, met name in verband met de verlaagde uitstoot. Dit betekent onder andere dat het steeds toegankelijker wordt voor kleine en grote bedrijven om nieuwe duurzame ontwikkelingen in het bedrijf door te brengen.

Nu steeds meer bedrijven actief bezig zijn om te zoeken naar energiekostenbesparende maatregelen, is het niet vreemd dat windenergie een enorme groei doormaakt. Naarmate er steeds meer nieuwe windmolens worden gebouwd, dalen de kosten van windenergie en bespaart u aanzienlijk.

Investeren in windenergie

Het is daarbij ook mogelijk om zelf te investeren in windenergie. Dit kan door middel van een eigen aanleg van een windmolenpark, echter brengt dit zeer hoge kosten met zich mee. Het is in de meeste situaties beter om deel te nemen aan een collaboratief van bedrijven dat zich richt op de ontwikkeling van windmolenparken. Hier ontvangt u, verspreid over meerdere jaren, een lager energietarief terwijl u ook nog eens zeer duurzaam bezig bent.

Windenergie valt onder de naam groene stroom, en vanuit de overheid worden diverse subsidies vrijgegeven die hierop inspelen. Zo kunt u als bedrijf aanzienlijke kosten besparen als u deelneemt aan een windmolencollectief of overstapt naar groene stroom. Nu steeds meer bedrijven overstappen verdwijnen deze subsidies langzaam, dus het loont zeker om zo snel mogelijk over te stappen naar een energiepakket met groene stroom.

Direct besparen? Wij helpen!

Als u op zoek bent naar oplossingen om uw zakelijke energierekening te verlagen dan is het raadzaam om onze energievergelijker te gebruiken. De tool is volledig ingericht om maximaal te besparen en de duurzaamheid van uw onderneming te verbeteren.

Bekijk direct onze energievergelijker >>

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?