Maakt duurzaamheid nog uit voor uw onderneming en wat kunt u doen?

Maakt duurzaamheid nog uit voor uw onderneming en wat kunt u doen?

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Steeds meer bedrijven zijn actief bezig met duurzaamheid, en daar is een belangrijke reden voor. Groene bedrijven staan aanzienlijk beter in de markt en worden daarmee ook door hun klanten in een beter daglicht gesteld. Dit betekent een hogere tevredenheid bij klanten. Groene energie, en daarmee duurzaamheid, is vandaag de dag dan ook een uitstekende investering voor bedrijven.

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijkere factor binnen onze samenleving. Ondanks dat consumenten aangeven niet bereid te zijn extra te betalen voor duurzame alternatieven, kan de overstap naar groene energie voor bedrijven nog steeds ontzettend veel resultaat opleveren. Want consumenten zijn dan wellicht niet bereid meer te betalen voor een product dat duurzaam is geproduceerd, over het algemeen zullen zij wel vaker deze producten kopen. En dat maakt het dan ook bijzonder interessant voor bedrijven.

Bij Energie-zakelijk zijn wij overtuigd dat bedrijven actief bezig moeten zijn met hun eigen energieverbruik. Daarom helpen wij bedrijven bij het besparen op hun huidige energierekening, zowel voor verbruikers van grijze als groene energie. U kunt hiervoor onze handige zakelijke energievergelijker gebruiken, waarmee wij u direct kunnen tonen welke energieleverancier het meest interessant is en goed aansluit bij uw verbruik. In dit artikel vertellen wij u daarom meer over het feit of duurzaamheid uitmaakt voor uw onderneming en welke stappen u kunt zetten om de duurzaamheid van uw organisatie te verbeteren.

Kies vandaag al voor groene energie

Groene energie is op dit moment nog niet verplicht in Nederland. Toch houdt dit het gemiddelde bedrijf niet tegen om toch over te stappen op duurzamere alternatieven voor de huidige middelen die binnen het bedrijf worden gebruikt. Denk hierbij dus onder andere aan groene energie, een fantastisch alternatief voor de energie die op dit moment met fossiele brandstoffen wordt opgewekt.

Kiezen voor groene energie betekent een hogere energierekening, dat is inmiddels bij ieder bedrijf bekend. Maar dat staat tegenover dat deze bedrijven beter in de markt staan als het aankomt op de klantperceptie. Klanten zien graag dat de bedrijven waar zij kopen actief bezig zijn met het doorvoeren van milieuvriendelijke maatregelen. Dit is vooral het gevolg van het feit dat dit consumenten een goed gevoel geeft – ook als deze consument op dit moment zelf niets doet om groener te leven.

Kopen bij een duurzaam bedrijf houdt in dat men van mening is dat zij ook een steentje hebben bijgedragen aan het verbeteren van het milieu. Nu klimaatverandering een steeds groter en breder probleem wordt, zetten consumenten zich dan ook steeds meer in om hier het maximale uit te halen. Dit doen consumenten al door middel van zonnepanelen, maar vandaag de dag dus ook door bij bedrijven te kopen die zelf actief bezig zijn met het verduurzamen van de eigen organisatie.

Hoe kunt u op groene energie inspelen?

Als u de duurzaamheid van uw organisatie wilt verbeteren dan is het allereerst van belang dat u kijkt welke middelen hiervoor nodig zijn. Het is niet direct nodig dat u investeert in een eigen windmolenpark, bedrijven kunnen zelf ook kleinere stappen nemen om te zorgen dat de duurzaamheid van het bedrijf wordt verhoogd. Denk hierbij aan de overstap naar groene energie, het vervangen van conventionele verlichting door LED-verlichting en het gebruik van timers om lampen onnodig te laten branden. Iedere stap die u richting duurzaamheid zet is een belangrijke stap voor uw klanten, en hiermee bent u dan ook actief bezig om de klantperceptie richting uw organisatie te verbeteren.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?