De voordelen van een duurzame onderneming

De voordelen van een duurzame onderneming

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Een duurzame onderneming zet zich actief in om het energieverbruik te verlagen en de uitstoot te verminderen. En hier hangen veel voordelen aan vast, waaronder het feit dat er aanzienlijke kosten worden bespaard. Bij duurzame ondernemingen dalen de energiekosten en komen klanten ook eerder terug. U wilt uw bedrijf vanzelfsprekend zo goed mogelijk in de markt zetten. Wij vertellen u daarom graag meer over de voordelen van een duurzame onderneming. Zo kunt u zien wat uw bedrijf voor het milieu kan betekenen en hoe u hier zo veel mogelijk profijt van hebt.

Mensen kopen graag bij duurzame ondernemingen

Bij een aankoop moeten mensen een goed gevoel overhouden. Zij komen dan sneller terug en zullen ook meer plezier aan het gekochte product overhouden. U kunt uw klanten een beter gevoel geven door actief te investeren in duurzame energie. Op het moment dat een klant kan kiezen tussen uw onderneming of uw concurrent, dan kan het feit dat u investeert in duurzame activiteiten net het verschil maken; u geeft hen een beter gevoel als zij bij u kopen.

Het loont hierom om gebruik te maken van producten zoals zonnepanelen en windmolens, of om over te stappen naar een energiepakket met groene stroom en groen gas. Hiermee verlaagt u de uitstoot van uw onderneming en verbetert u de reputatie van uw bedrijf.

Wees zeker dat uw groene energiepakket bij uw onderneming aansluit. Gebruik de handige energievergelijker op onze website om het beste groene energiepakket te vinden.

Het bedrijf heeft recht op subsidies

Er zijn in Nederland diverse subsidies beschikbaar voor bedrijven die actief investeren in groene bedrijfsactiviteiten. Zo kunt u vandaag de dag bijzonder gemakkelijk gebruik maken van allerlei subsidies rondom het opwekken van duurzame energie door middel van windmolens en zonnepanelen. Dit verlaagt de investering in deze energieopwekkers en verbetert de winstgevendheid van deze apparatuur.

Als bedrijf kunt u hier maximaal gebruik van maken. Door de duurzaamheid van uw bedrijf te verbeteren ontvangt u diverse bedragen die als kostenbesparing gelden. Hoe actiever u in duurzame energieopwekkers investeert, hoe groter het uiteindelijke bedrag dat u als subsidie kunt ontvangen. Het is daarom raadzaam om naar deze subsidies te kijken.

U gaat actiever aan de slag met besparing

Als u een duurzame onderneming wilt worden dan moeten er vaak enkele onderdelen binnen uw bedrijf worden veranderd. Dit betekent onder andere dat u actiever aan de slag moet gaan met de manier waarop u op dit moment energie verbruikt. Naarmate u minder energie gaat verbruiken, stijgt de mate waarin u gaat besparen. En dit telt ook weer door binnen uw energiepakket, waardoor de kosten van uw energiepakket ieder jaar verlaagd kunnen worden.

Nu de prijs van zakelijke energie langzaam daalt, is het nog steeds interessant om minder energie te verbruiken. De investeringen die u in energiebesparing doet betalen zich over het algemeen direct uit. Het is daarom zeer interessant om hier zo snel mogelijk mee aan de slag te gaan.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?