3 Manieren om uw zakelijke energieverbruik te verlagen

3 Manieren om uw zakelijke energieverbruik te verlagen

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Het zakelijk energieverbruik is bij de meeste bedrijven een van de grootste kostenposten. De verlichting en het uitvoeren van bedrijfsprocessen zorgen voor het hoogste verbruik en hiermee ook voor de meeste kosten. Een groot aantal bedrijven is daarom op zoek naar manieren om geld te besparen op de energierekening.

Er zijn allerlei manieren om het zakelijke energieverbruik te verlagen en hiermee ook direct de energierekening lager uit te laten vallen. In dit artikel beschrijven wij drie manieren.

1. Pas de verlichting aan

Omdat de (kantoor)verlichting een van de grootste kostenposten op de energierekening is kan hier ook het meeste op bespaard worden. Een verlaging van 10% resulteert al snel in een besparing met een meervoud hiervan.

Door op een duurzame manier met uw verlichting aan de slag te gaan behaalt u de beste resultaten: investeer in LED-verlichting (tot 70% besparing), schakel de verlichting ’s avonds automatisch uit (tot 50% besparing) en installeer bewegingsdetecterende systemen om het licht automatisch aan te zetten als iemand binnenkomt (tot 30% besparing).

De investeringen in bovenstaande vervangingen liggen redelijk hoog maar hebben een korte terugverdientijd. LED-verlichting is binnen 4 jaar terugverdiend en de bewegingsdetecterende systemen verdienen zich al binnen 6 maanden terug. U kunt de verlichting zelf ’s avonds uitschakelen of speciale apparatuur hiervoor installeren. De terugverdientijd hiervoor bedraagt slechts 3 maanden.

2. Meet uw zakelijke energieverbruik

Er zijn inmiddels talloze manieren om uw zakelijke energieverbruik bij te houden: een digitale elektriciteitsmeter in combinatie met een mobiele app of online software beidt duidelijk inzicht in uw verbruik. En door uw zakelijke energieverbruik te meten kunt u exact achterhalen wat de duurste onderdelen in uw energierekening zijn.

Door bij te houden op welke momenten op de dag uw energieverbruik stijgt kunt u uitzoeken welke processen binnen het bedrijf veel energie kosten. Met een goed inzicht op uw verbruik kunt u ook bijhouden wat de getroffen maatregelen voor effect hebben op uw energieverbruik en -rekening.

Investeer daarom in een digitale elektriciteitsmeter met internetverbinding. Zo weet u altijd hoeveel u verbruikt binnen uw bedrijf. Daarbij kunt u uitzoeken of er ’s avonds of ’s nachts onnodige processen draaien die veel energie verbruiken. Als u deze processen uitschakelt verlaagt u al spoedig het energieverbruik. Een dergelijke meter kost enkele honderden euro’s.

3. Stap over naar een andere energieleverancier

Als u zeker bent dat u zo veel mogelijk gedaan heeft om uw energieverbruik te verlagen dan kunt u ook nog verder de kosten drukken. De kans is namelijk groot dat u op dit moment teveel geld betaalt voor uw energie waardoor uw energierekening maandelijks te hoog uitvalt.

Besparen op zakelijke energie is zeer gemakkelijk. Het is nog niet eerder zo eenvoudig geweest om over te stappen naar een andere energieleverancier. Online zijn alle tarieven in te zien en u kunt ook direct berekenen hoeveel u per jaar op uw energierekening gaat besparen. Via deze handige tool kunt u binnen enkele minuten uitzoeken welke energieleverancier goedkoper is in uw situatie.

Overstappen kan op jaarbasis duizenden euro’s aan energiekosten schelen. Energieleveranciers verlagen de prijzen van grijze en groene energie ieder jaar om zo meer klanten aan te trekken. U kunt van deze prijsverlaging profiteren en uw zakelijke energiekosten flink verlagen.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?