5 Dingen Die je Moet Weten Over MKB Energie

5 Dingen Die je Moet Weten Over MKB Energie

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 3 min
3 min
Het energieverbruik van het gemiddelde midden- en kleinbedrijf ligt hoog. Het is daarom prettig om op de hoogte te zijn van diverse factoren: wat verbruikt veel energie, waarom ligt het verbruik zo hoog en wat kunnen we doen om de kosten te drukken? Wij geven in dit artikel daarom informatie die je moet weten als je als MKB energie gaat afnemen bij een energieleverancier.

1. MKB Energie kan vaak goedkoper

De bedrijfswinsten zijn afhankelijk van de omzet en de kosten. Door de kosten te verlagen blijft er een hogere bedrijfswinst over. Energiekosten zijn een grote post op de uiteindelijke balans. Het is daarom prettig om als MKB energie goedkoper in te kopen. Ga je de energie vergelijken dan zul je merken dat er ieder jaar veel minder betaald kan worden als je overstapt naar een andere energieleverancier. Je betaalt per kWh aanzienlijk minder bij een groot aantal leveranciers. De kans is daarom groot dat je als MKB energie kunt afnemen tegen een veel lagere prijs. Je kunt zelf alle tarieven van de energieleveranciers opzoeken en met elkaar vergelijken, maar door gebruik te maken van onze gratis energievergelijker kun je direct zien welke energieleverancier op basis van het huidige gebruik het goedkoopst is.

Vergelijk het scherpste aanbod van alle zakelijke energieleveranciers

2. Alle energie in één pakket

Er bestaat een grote kans dat uw verschillende energiepakketten op dit moment niet bij dezelfde leverancier zijn ondergebracht. Het gas komt van leverancier A, stroom van leverancier B en water van leverancier C. Dit brengt niet alleen enorm veel kosten met zich mee maar is ook bijzonder onhandig. U kunt daarom als MKB energie afnemen in één pakket. Zo krijgt u gas, stroom en water vanuit één energieleverancier. Je bespaart zo jaarlijks een aanzienlijk bedrag.

3. MKB heeft een hoog verbruik

Midden- en kleinbedrijven verbruiken vaak meer energie dan nodig is. Vooral stroom kent een hoog verbruik. De lichten blijven ’s avonds aanstaan, machines blijven draaien of de computer worden niet afgesloten. Iedere factor draagt bij aan een steeds hogere energierekening. Je kunt hier daarom enkele tips lezen hoe je het verbruik kunt verlagen.

4. Groene energie steeds gebruikelijker

Dat in het MKB energie vaak als grijs wordt omschreven is al jaren bekend. Nog niet alle bedrijven zijn bezig met duurzaamheid. Hierdoor is ook het aantal bedrijven dat groene energie gebruikt laag. Toch is er sinds enkele jaren een sterke opwaartse trend bij groen energie in het MKB. Door de steeds sterkere focus op duurzaamheid en de diverse subsidies voor bedrijven die groene energie gebruiken wordt het steeds aantrekkelijker om weg te stappen van grijze energie.

5. Overstappen is eenvoudig

Veranderen van energieleverancier is vandaag de dag gemakkelijker dan ooit. Doordat er veel leveranciers actief zijn in de energiemarkt is het overstapproces verkort. Bovendien helpen de leveranciers om alles tijdens het overstappen netjes te regelen. Het is tegenwoordig ook mogelijk om gedurende het jaar over te stappen. Je kunt hierbij zelf beslissen wanneer je wilt overstappen naar een andere energieleverancier. Zo wordt energie voor het MKB een stuk interessanter.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?