7 Tips om te besparen op bedrijfskosten

7 Tips om te besparen op bedrijfskosten

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

De winst die u uit uw bedrijf haalt is grotendeels afhankelijk van uw bedrijfskosten. Door te besparen op uw bedrijfskosten kunt u een groter deel van uw omzet als winst uitkeren of gebruiken als investering voor uw onderneming.

Wij geven u in dit artikel daarom 7 tips om te besparen op bedrijfskosten.

1.   Ga na wat uw bedrijfskosten zijn

Door een duidelijk overzicht van uw huidige kosten op te stellen kunt u beter inzien welke onderdelen niet essentieel voor uw onderneming zijn. Laat uw financieel adviseur uw facturen bijhouden en opstellen waar u maandelijks en jaarlijks geld aan uitgeeft. Met dit duidelijke overzicht zet u de eerste stap om te beginnen met besparen.

2. Schrap bedrijfskosten uit punt 1

Nu u een duidelijk zicht heeft op de huidige maandelijkse en jaarlijkse kosten is het eenvoudig om te besparen. Bedenk welke producten en diensten die u op dit moment op maandelijkse of jaarlijkse basis afneemt beter kunnen worden geschrapt.

3. Onderhandel met uw huidige leveranciers

Verkoopt u producten en diensten die u bestelt bij een leverancier? Door te onderhandelen met uw huidige leverancier kunt u de kosten voor uzelf verlagen en hiermee de winstmarge op deze producten en diensten verhogen. Bovendien verlaagt u hiermee de bedrijfskosten op zowel de korte als lange termijn.

4. Of ga op zoek naar andere leveranciers

Ga binnen dezelfde markt op zoek naar een andere leverancier die de producten tegen een lager bedrag kan leveren. Doordat u kunt aantonen dat u jaarlijks veelvoudig deze producten en diensten verkoopt kunt u nieuwe leveranciers sterker overtuigen om hun kosten te verlagen.
Dit zal u ook helpen in te zien hoe goed de prijzen van uw huidige leveranciers zijn en toont aan of u op dit moment flink kunt besparen.

5. Vergelijk gas, water en energie

Het zijn de 3 essentiële diensten van ieder bedrijfspand. Door het grote aantal leveranciers kunt u op dit gebied al snel een mooi bedrag per maand besparen. Omdat u deze diensten toch maand op maand of jaar op jaar zult afnemen is het prettig om hier minder voor te betalen.

Gebruik onze handige energievergelijker om te kijken wat u kunt besparen

6. Investeer in LED-verlichting

Verlichting in het bedrijfspand is een van de grootste energieslurpers. Het is een hoge kostenpost maar makkelijk om maandelijks op te besparen: u houdt meer geld in uw portemonnee en draagt ook bij aan een beter milieu. LED-verlichting kan een besparing van gemiddeld 70% opleveren. Deze investering heeft u er daarom al snel binnen enkele jaren uit. De investering in LED-verlichting kan het eerste jaar flink oplopen maar zal uw energieverbruik vanaf dag 1 verlagen.

7. Bespreek uw huidige huurcontract

Als u op dit moment een kantoorpand huurt en van plan bent dit nog voor meerdere jaren te doen dan is het slim om samen met uw verhuurder te praten over het huidige huurcontract. De maandelijkse huurkosten kunnen vaak verlaagd worden wanneer u slim met de verhuurder onderhandelt. Omdat huurkosten vaak een aanzienlijk deel van de bedrijfskosten opnemen is het prettig wanneer u hier een redelijke verlaging in kan brengen.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?