Waarom steeds meer bedrijven wisselen van zakelijke energieleverancier

Waarom steeds meer bedrijven wisselen van zakelijke energieleverancier

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Het aantal bedrijven dat de laatste jaren kiest voor een andere zakelijke energieleverancier wordt steeds groter. Dit heeft vooral te maken met het feit dat het voor steeds meer bedrijven interessant is om te zoeken naar goedkopere alternatieven voor het huidige energiecontract.

Energie is binnen een groot aantal bedrijven nog steeds een van de grote kostenposten. De meeste bedrijfsprocessen gebruiken energie, en de kosten van deze bedrijfsprocessen lopen hierdoor steeds hoger op.

Als bedrijf kunt u dan ook uitzoeken wat u kunt doen om te zorgen dat u minder voor uw huidige energieverbruik gaat betalen. En vaak komt het erop neer dat u hiervoor moet overstappen naar een andere zakelijke energieleverancier, een leverancier met lagere tarieven en een gunstiger contract.

Overstappen is een stuk goedkoper

Overstappen naar een andere zakelijke energieleverancier ging vroeger vaak gepaard met hoge overstapkosten. Bedrijven betaalden een standaard fee om klant te worden bij de nieuwe zakelijke energieleverancier en om niet langer klant te zijn bij het oude bedrijf. De kosten voor het overstappen liepen hierdoor al snel op tot honderden en vaak zelfs duizenden euro’s.

De laatste jaren is de zakelijke energiemarkt gelukkig flink veranderd. Het heeft erin geresulteerd dat het aantal energieleveranciers die dergelijke fees rekenen aanzienlijk is gedaald. Administratie-, afsluit- en overstapkosten worden steeds vaker geschrapt, waardoor de kosten voor het overstappen lager uitvallen. Dit heeft onder andere te maken met het aantal aanbieders op de zakelijke energiemarkt; zij hebben een positieve invloed op de markt en helpen zo om de prijzen laag te houden.

Overstappen is gemakkelijker

Daarbij kunnen bedrijven vandaag de dag ook een stuk eenvoudiger naar een andere energieleverancier overstappen. Het proces is aanzienlijk vereenvoudigd met een aantal jaar geleden, en dit is onder andere te danken aan het feit dat het voor bedrijven zo eenvoudig mogelijk moet zijn om klant te worden. Tenslotte is de kans op nieuwe klanten kleiner op het moment dat de zakelijke energieleverancier het overstapproces onduidelijk in elkaar zet.

Zo kunt u vandaag de dag eenvoudig via het internet overstappen naar een andere zakelijke energieleverancier. Wij hebben hiervoor een handige vergelijkingstool voor zakelijke energie gemaakt, waarin u in een handomdraai kunt achterhalen bij welke zakelijke energieleverancier u de komende jaren het minst gaat betalen. En dat is bijzonder voordelig voor bedrijven die op dit moment zoeken naar manieren om de energiekosten te verlagen.

Overstappen wordt steeds interessanter

De tijden dat er één zakelijke energieleverancier voor een lange periode werd gekozen zijn allang voorbij. Vandaag de dag kunnen bedrijven vrijwel ieder jaar overstappen naar een andere zakelijke energieleverancier. En dat is vooral te danken aan de verlaagde drempel, waarbij zakelijke energieleveranciers steeds meer tijd en moeite steken in het proces om klant te worden. Hoe eenvoudiger dit proces is, hoe groter de kans dat men overstapt.

Betaal daarom niet langer te veel voor uw energie en ga op zoek naar alternatieven voor uw huidige zakelijke energiecontract. Gebruik onze energievergelijkingstool om binnen enkele minuten te berekenen wat u de komende jaren kunt besparen.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?