Zo kunt u zakelijke energiepakketten vergelijken op duurzaamheid

Zo kunt u zakelijke energiepakketten vergelijken op duurzaamheid

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Steeds meer bedrijven willen zakelijke energiepakketten vergelijken. Dit heeft vooral te maken met de verschillende prijzen die energieleveranciers hanteren. Niet ieder energiepakket kost evenveel, waardoor het verschil in prijs al snel enkele honderden en vaak zelfs duizenden euro’s per jaar kan schelen. En dat is zonde, want het is geld dat u beter in andere onderdelen van uw organisatie kunt steken.

Het vergelijken van zakelijke energiepakketten is niet nieuw. Er worden al jaren vergelijkingen uitgevoerd om zo voor zakelijke partijen te achterhalen welke mogelijkheden er zijn om maximaal op het energiepakket te besparen. En dat betekent voor veel zakelijke partijen dat er ieder jaar moet worden overgestapt om zo op de beste aanbiedingen in te spelen en ook het beste uit het energiepakket te halen.

Maar de vergelijking op prijs gaat steeds sneller over op de vergelijking op duurzaamheid. De factor duurzaamheid wordt voor steeds meer bedrijven een leidende factor in de bedrijfsvoering. En dat is niet vreemd. Milieuvriendelijke bedrijven worden vaker gesubsidieerd, er hangen talloze voordelen aan milieuverbetering en ook uw klanten zullen met een betere blik naar u kijken zodra zij weten hoe u zich op een groene manier voor de wereld inzet.

Echter is het voor veel bedrijven nog moeilijk om inzicht te krijgen in de verschillende niveaus van duurzaamheid van energieleveranciers. De meeste energieleveranciers zeggen wel dat zij ontzettend duurzaam bezig zijn, maar als u hier wat dieper naar kijkt dan blijkt al snel dat de meeste energie nog steeds met fossiele brandstoffen wordt opgewekt. En dat is alles behalve duurzaam.

Zo wordt u ontzettend duurzaam

Als u zeker wilt zijn dat u overstapt naar een partij die maximaal kan inspelen op de duurzaamheid die u met uw bedrijf wilt uitstralen dan is het goed om op een aantal factoren te letten:

  • De manier waarop stroom wordt opgewekt. Vandaag de dag kunnen bedrijven op allerlei manieren energie opwekken. Zo gebruiken energieleveranciers de zon, het water en de wind om waardevolle energie op te wekken. Let er daarom goed op dat uw nieuwe energieleverancier voldoet aan deze duurzame manieren van stroom opwekken.
  • Aanvullende mogelijkheden voor duurzaamheid. Steeds meer energieleveranciers bieden extra voordelen aan klanten die een duurzaam energiepakket afnemen. Zo kunnen deze klanten aanspraak maken op lagere kosten voor zonnepanelen of samen met andere klanten investeren in een nieuw windmolenpark. Dit biedt voor uw bedrijf weer allerlei nieuwe mogelijkheden met betrekking tot duurzaamheid en actief besparen.
  • Let ook op de kosten. Eerlijk is eerlijk: duurzaamheid is niet goedkoop. En dat kunt u onder andere zien aan de kosten die door deze groene energieleveranciers worden gehanteerd. Steeds meer energieleveranciers verpakken hun slechte energie in een duurzaam verkooppraatje, maar de meeste ondernemers prikken hier direct doorheen. De prijs is vaak te laag en de voordelen te groot. En als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dat het vaak ook.

Vergelijk nu de beste energieleveranciers

Wilt u overstappen naar een andere energieleverancier en voortaan genieten van een optimaal energiepakket? Dan helpen wij u hier graag bij. Dankzij onze handige online energie-vergelijkingstool kunt u direct inzicht krijgen in de duurzame energieleveranciers waar u een groen energiepakket kunt afsluiten.

Gebruik direct onze handige vergelijkingstool >>

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?