Waarom De Essent Zakelijk Tarieven Lager Zijn Dan je Denkt

Waarom De Essent Zakelijk Tarieven Lager Zijn Dan je Denkt

Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Energieleverancier Essent heeft zakelijke energiepakketten die aansluiten bij een groot aantal verbruikspatronen. Of u nu gedurende de winter meer energie verbruikt of het hele jaar door hetzelfde verbruik heeft, met Essent Zakelijk kunt u altijd een juist pakket afsluiten.

Vaak worden de tarieven van Essent Zakelijk hoger ingeschat dan deze daadwerkelijk zijn. De energieleverancier staat bekend als een duurdere aanbieder van energie, maar de zakelijke energiepakketten zijn over het algemeen goedkoper dan in eerste instantie wordt gedacht.

In dit artikel leest u meer informatie over de tarieven van Essent Zakelijk.

1. Essent Zakelijk gebruikt vaste prijzen

In uw zakelijke energiecontract worden de prijzen voor stroom en gas vastgezet. Dit houdt in dat er gedurende de loop van het contract geen prijsstijgingen worden doorgevoerd. U bent iedere maand verzekerd van dezelfde tarieven. Essent Zakelijk biedt hierbij verschillende contracten aan en hanteert een contractduur van 1 of 3 jaar.

Andere energieleveranciers kiezen er vaak standaard voor om de energieprijzen niet vast te zetten. Dit betekent dat er gedurende het jaar regelmatig prijsstijgingen kunnen voorkomen. Uw energieverbruik blijft hetzelfde maar u gaat toch meer voor het verbruik betalen. Met een vast contract van Essent Zakelijk voorkomt u de stijgingen in de prijs. Wanneer u toch gebruik wilt maken van de flexibele prijzen dan kunt u een flexibel contract afsluiten.

2. U kunt een flexibel contract afsluiten

Maakt u liever toch geen gebruik van vaste prijzen dan is een flexibel contract de juiste keuze. De energietarieven variëren hierbij per maand, periode of jaar. Zo zult u na een bepaalde periode meer of minder betalen voor uw energieverbruik. Dit is afhankelijk van de prijzen die binnen de markt worden gehanteerd en het aanbod van elektriciteit en gas.

Het flexibel contract biedt altijd de mogelijkheid om een tarief vast te zetten. Wanneer u gebruikmaakt van een zeer voordelig tarief dan kunt u ervoor kiezen om dit tarief direct vast te zetten. Zo voorkomt u dat u bij prijsstijgingen meer zult betalen.

3. Groene energie tegen een laag tarief

Naast de normale energiepakketten biedt Essent Zakelijk ook enkele groene energiepakketten aan. Binnen deze energiepakketten maakt u gebruik van Groen Zakelijk, CO2-Neutraal Gas en WindStroom. De energie wordt via duurzame methodes opgewekt. Zo kunt u de duurzaamheid van uw organisatie verhogen terwijl u maar een fractie meer betaalt.

Er is slechts een klein prijsverschil tussen de energiepakketten met grijze en groene energie. U kunt dus voor een klein extra bedrag per maand gebruikmaken van de duurzame pakketten en hiermee uw negatieve invloed op het milieu verkleinen.

4. Afsluitkorting met Essent Zakelijk

Bij de energiepakketten van Essent Zakelijk wordt een afsluitkorting aangeboden. U krijgt een korting van €150 wanneer u een nieuw energiecontract bij de energieleverancier afsluit. Zo begint u direct met besparen. Dit maakt de tarieven van Essent Zakelijk een stuk aantrekkelijker voor startende bedrijven. Essent stort dit bedrag op uw zakelijke rekening wanneer u het energiecontract afsluit.

In combinatie met de toch al lage energietarieven van Essent Zakelijk zorgt de korting voor een flinke kostenbesparing in vergelijking met andere leveranciers. Deze afsluitkorting is beschikbaar voor alle zakelijke klanten.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?