Manieren Om Eneco Zakelijk Tarieven Voordeliger te Maken

Manieren Om Eneco Zakelijk Tarieven Voordeliger te Maken

Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Bent u van plan om een energiecontract bij Eneco Zakelijk af te sluiten? Dan kunt u een aantal stappen ondernemen om de zakelijke tarieven voordeliger te maken. Het energiecontract van Eneco is geschikt voor bedrijven die op zoek zijn naar een verlaagd energietarief met vaste prijzen.

Bij Eneco Zakelijk kunt u een keuze maken uit meerdere energiepakketten. Deze energiepakketten verschillen op basis van contractduur, soort stroom & gas en uw jaarlijkse energieverbruik. Eneco biedt daarnaast pakketten die speciaal voor grootzakelijk zijn opgesteld aan.

In dit artikel leest u wat u kunt doen om de Eneco Zakelijk-tarieven voordeliger te maken en zo minder te betalen voor uw huidige energieverbruik.

1. Sluit het contract voor meerdere jaren af

Als u verzekerd wilt zijn van een gunstig energietarief dan is het aan te raden om bij Eneco Zakelijk een energiepakket met een contractduur van meerdere jaren af te sluiten. Hoe langer de duur van uw contract hoe gunstiger het maandtarief. Hier kunt u van profiteren door een contract met een minimale duur van 3 jaar af te sluiten.

De tarieven van Eneco Zakelijk worden nog voordeliger wanneer u een vast contract afsluit. Daarover leest u meer in de volgende alinea.

2. Kies voor een vast contract

Bij een vast contract wordt afgesproken dat er de komende jaren altijd eenzelfde tarief wordt berekend. U betaalt dus nooit meer voor uw energieverbruik dan dat vooraf is afgesproken. Deze afspraak biedt voordeel bij de Eneco Zakelijk-tarieven: omdat er binnen de energiemarkt regelmatig prijsstijgingen voorkomen is een vast contract een van de betere manieren om geld te besparen.

Eneco Zakelijk biedt ook flexibele contracten aan. Er worden tarieven gerekend die kunnen worden beïnvloed door veranderingen in de prijzen op de algehele energiemarkt en weersvoorspellingen.

3. Besparen met Toon van Eneco Zakelijk

Toon is een initiatief van Eneco waarmee u altijd inzicht in uw energieverbruik heeft. Omdat uw energieverbruik per maand flink kan verschillen is het prettig om hier het juiste inzicht in te hebben. Zo kunt u zien in welke maanden het verbruik hoger ligt en op basis van deze gegevens maatregelen nemen om het verbruik te verlagen.

Bij Eneco Zakelijk kunt u met Toon minder verbruiken en zo al snel in aanmerking komen voor een ander energiepakket. Zo zullen de tarieven verder dalen en bespaart u op uw energiekosten.

4. U bepaalt uw termijnbedrag zelf

Bestaat er een kans dat u de komende maanden meer of juist minder energie gaat verbruiken? Dan kunt u bij Eneco Zakelijk uw geschatte energieverbruik eenvoudig aanpassen. Er wordt standaard vooraf aan iedere maand geschat wat u gaat gebruiken. Door uw termijnbedrag bij te stellen kunt u zorgen dat het geschatte verbruik beter aan zal sluiten bij uw daadwerkelijke verbruik.

U betaalt altijd vooraf aan de periode uw factuur. Wanneer het verbruik voor het komende jaar hoger is geschat dan u zelf inschat dan zorgt u met een wijziging van het termijnbedrag dat er niet een te hoog factuurbedrag zal worden berekend. Dit zorgt er onder andere voor dat u aan het begin van het jaar meer budget overhoudt.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?