Komt u in aanmerking voor korting bij zakelijke energie?

Komt u in aanmerking voor korting bij zakelijke energie?

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Bij het afsluiten van een zakelijk energiepakket is het prettig als u niet altijd het volle tarief hoeft te betalen. Besparen op zakelijke energie is nog steeds mogelijk, en is vandaag de dag zelfs gemakkelijker dan het een aantal jaar geleden was. De groei in het aantal zakelijke energieleveranciers dat in Nederland beschikbaar is wordt steeds groter, waardoor de prijzen langzaam dalen.

Daarbij kiezen zakelijke energieleveranciers er steeds vaker voor om korting aan te bieden op het moment dat klanten voor meerdere jaren een energiecontract afsluiten. Dit is vooral interessant voor bedrijven die bereid zijn om meerdere jaren bij dezelfde energieleverancier te tekenen. Hoe langer de duur van het energiecontract, hoe hoger de korting die de energieleverancier u kan bieden.

Op welke korting kunt u rekenen?

Het is per energieleverancier lastig om vooraf te zeggen op hoeveel korting u mag rekenen. De hoogte van de korting hangt simpelweg van een aantal factoren af:

Uw huidige verbruik: hoe hoger uw verbruik, hoe hoger de korting zal zijn die u vanuit de energieleverancier krijgt. Het is voor grootzakelijke klanten bijvoorbeeld gebruikelijk dat zij een kortingstarief krijgen, omdat het verbruik simpelweg hoger ligt dan bij MKB’ers. De zakelijke energieleverancier neemt daarom altijd het huidige verbruik mee in de kortingsberekening.

Uw toekomstige verbruik: het verbruik binnen uw organisatie zal niet altijd gelijk blijven, en met een groeiend bedrijf zal het de komende jaren vanzelfsprekend zijn dat u ook meer zult gaan verbruiken. Het kan op dit moment lastig zijn om exact te berekenen wat uw toekomstige verbruik zal zijn, maar met het bedrijfsplan ernaast kan vaak al opgemaakt worden hoeveel meer energie er de komende jaren verbruikt wordt. Let op: indien u van plan bent de komende jaren flink te groeien dan raden wij aan om specifiek een zakelijke energieleverancier te kiezen die flexibel is binnen het energiecontract, zodat u eenvoudig kunt overstappen naar een groter energiepakket binnen het aanbod van deze energieleverancier.

De duur van het contract: zoals hierboven is beschreven, zal een zakelijke energieleverancier u een hogere korting bieden op het moment dat u voor meerdere jaren een energiecontract tekent. Het is daarom interessant om te kijken welke mogelijkheden u heeft om uw energiecontract voor de komende jaren vast te leggen.

Uw onderhandelingspositie: dit is vooral voor grootzakelijke verbruikers interessant. Als u de komende jaren veel energie afneemt dan heeft u een sterke onderhandelingspositie; tenslotte wil iedere zakelijke energieleverancier het liefst grootzakelijke klanten die veel energie verbruiken. U staat dan ook een stuk sterker binnen de onderhandeling wanneer u een hoog verbruik heeft.

De energiesoort die u afneemt: kortingstarieven zijn binnen de wereld van grijze energie gebruikelijker dan binnen de wereld van groene energie. Over het algemeen zijn de tarieven van groene energie gericht op het verhogen van de duurzaamheid, en niet op het maken van zo veel mogelijk winst, waardoor de marges lager liggen en de ruimte voor korting kleiner is. Als u groene zakelijke energie wilt afsluiten dan is de kans kleiner dat u gebruik kunt maken van een kortingstarief.

Wilt u overstappen naar een andere zakelijke energieleverancier, en de komende jaren genieten van een lager tarief? Dan verwijzen wij u graag door naar onze handige zakelijke energievergelijker waarmee u in een handomdraai kunt uitzoeken welke zakelijke energieleverancier het best bij uw situatie zal passen.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?