Hoe MKB-bedrijven jaarlijks meer kunnen besparen op gebied van energie

Hoe MKB-bedrijven jaarlijks meer kunnen besparen op gebied van energie

Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

MKB-bedrijven doen er tegenwoordig steeds meer aan om de energiebesparingen zo goed mogelijk te benutten. Dit heeft onder andere te maken met de hoge kosten die energie met zich mee kan brengen. Ondanks dat het tarief van zakelijke energie voor het MKB de laatste jaren is gestegen, verbruiken bedrijven over het algemeen meer energie dan zij 5 of 10 jaar geleden deden. Het is hierom voor veel bedrijven ontzettend interessant om te kijken wat zij kunnen doen om zo veel mogelijk op het gebied van energie te besparen.

En dit gaat allang niet meer om het licht uitdoen om 17:00, zodra iedereen het kantoor uit is. Er zijn vandaag de dag nog veel meer initiatieven en technologieën die kunnen helpen om zo veel mogelijk energie te besparen. En uiteindelijk brengt ieder van deze initiatieven en technologieën ook weer een flinke besparing op het gebied van uitgaven met zich mee.

Wij helpen u graag bij het verbeteren van uw bedrijfsresultaat, en dan specifiek op het gebied van zakelijk energie. In dit artikel geven wij u daarom meer informatie over energiebesparing voor MKB-bedrijven.

Besparen begint bij investeren

Het is vandaag de dag voor veel bedrijven ontzettend interessant om een deel van het stille geld te investeren in kostenbesparingen. Zo is LED-verlichting de laatste jaren een uitstekend middel geweest om te zorgen dat bedrijven minder aan energie uitgeven. LED-verlichting verbruikt maar liefst 70% minder energie dan conventionele verlichting. Dit brengt echter wel kosten met zich mee, omdat de LED-verlichting voor een redelijke prijs moet worden ingekocht.

Dit geldt ook voor zonnepanelen, welke ook steeds interessanter worden voor kleine en middelgrote bedrijven. Dit is een van de betere middelen om zelf energie op te wekken, welke vervolgens intern kan worden opgeslagen en direct kan worden gebruikt. Zonnepanelen helpen besparen doordat u hierbij eigen energie kunt gebruiken. U betaalt dus geen hoge kosten aan uw energieleverancier, maar wekt uw eigen kWh op.

Besparen gaat verder met overstappen

Overstappen naar een andere energieleverancier is nog steeds een van de meest effectieve manieren om flink te besparen. Door het grote aanbod aan energieleveranciers op de zakelijke markt is er de laatste jaren een grote concurrentiestrijd gestart. En dit resulteerde al snel in een prijzenoorlog: een aantal energieleveranciers besloot flink met de prijzen te dalen.

Het loont vandaag de dag dan ook om te kijken of er energieleveranciers op de markt actief zijn die goedkoper zijn dan uw huidige leverancier. Dit is bijzonder eenvoudig te onderzoeken. Wij hebben hiervoor speciaal een handige zakelijke energievergelijker voor het MKB en ZZP-ers samengesteld waarmee u in een handomdraai op basis van uw eigen gegevens kunt achterhalen wat het beste energiepakket is en bij welke zakelijke energieleverancier u deze kunt afsluiten.

Duurzaam besparen binnen uw bedrijf

Duurzaamheid is ook nog een belangrijke factor binnen uw organisatie. Het is niet eenvoudig om op ieder vlak van uw bedrijfsprocessen duurzaam te ondernemen. Toch zijn er een aantal elementen waar u op kunt letten. Zo is het raadzaam om altijd de laatste modellen van machines te gebruiken, omdat deze een hogere duurzaamheid hebben. Daarbij kunt u ook investeren in windmolenparken, waarbij er met uw vermogen energie op wordt gewekt die ook weer direct in uw bedrijf gebruikt kan worden. Bent u benieuwd naar wat u nog meer kunt doen om te besparen op uw energiekosten? Neem dan onze zeven tips door.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?