Alles Over Energie Vergelijken. Zakelijk Voordeel Voor Bedrijven.

Alles Over Energie Vergelijken. Zakelijk Voordeel Voor Bedrijven.

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Door middel van energievergelijkers kunnen bedrijven vandaag de dag op zeer eenvoudige wijze veel geld besparen. Door het grote aantal energieleveranciers is er een ware prijzenslag ontstaan waar energieverbruikers hun voordeel uit kunnen halen.

Het kost ook niet veel tijd om te starten met energie vergelijken. Zakelijk voordeel is bovendien voor alle bedrijven interessant. Of je nu een startende ondernemer bent of binnen het grootverbruik valt, de kans is groot dat je minder kunt gaan betalen.

In dit artikel vertellen wij je daarom wat je moet weten over energie vergelijken en welk zakelijk voordeel er voor bedrijven te behalen valt.

Energie vergelijken: zakelijk gunstiger

Je kunt als thuiswerkende ondernemer kiezen om de energie op de eigen naam te laten staan. Dit betekent dat je als particulier energie afneemt. In dat geval moet je ook als particulier energie vergelijken. Zakelijk is dit niet erg gunstig omdat de energie hierdoor niet fiscaal aftrekbaar zal zijn.

Door het energiecontract op naam van de onderneming te zetten kan dit fiscale voordeel wel verkregen worden. Je zorgt ervoor dat alle energiekosten gewoon op naam van het bedrijf staan. Je moet hierbij dus ook als bedrijf de energie vergelijken. Zakelijk gezien is dit een van de betere opties.

Energie vergelijken: minder betalen

Het primaire doel van energie vergelijken is vanzelfsprekend om er zo minder voor te betalen. En met een handige energievergelijker is dit ook zeker mogelijk. Want wanneer je eenmaal weet bij welke energieleverancier je een goedkoper contract kunt afnemen zul je direct maand na maand blijven besparen.

Daarbij geven enkele energieleveranciers ook nog handige uitleg om het energieverbruik binnen jouw organisatie zo laag mogelijk te houden. Je kunt er zo voor zorgen dat je nog minder betaalt en maandelijks een groter deel van de omzet kunt herinvesteren in de onderneming.

De meeste energieaanbieders hanteren voor nieuwe klanten een korting op de eerste jaren. Je kunt hier als zakelijke energieverbruiker je voordeel mee doen. Door te kiezen voor een afgeprijsd energiecontract ben je verzekerd van lagere maandlasten.

Groene energie vergelijken

Het is binnen onze vergelijker ook mogelijk om energiepakketten met groene energie met elkaar te vergelijken. Inmiddels biedt een klein deel van de energiemaatschappijen groene energie voor zakelijke klanten aan. De energiepakketten bestaan uit duurzaam opgewekte stroom en gas dat CO2-neutraliserend is verkregen.

De prijzen voor groene energiepakketten liggen over het algemeen wat hoger dan de traditionele pakketten. Het is daarom juist bij dergelijke pakketten van groot belang dat je de prijzen vergelijkt. Omdat je bij groene energie meer betaalt kun je met een vergelijking ook zo veel mogelijk besparen.

Daarbij kunnen energiemaatschappijen jou ook bijstaan wanneer je de wens hebt om zelf binnen het bedrijf energie op te wekken. Zonnepanelen en windmolens zijn een effectieve manier om energie op te wekken. Bovendien zijn deze opwekkingsmethoden fiscaal zeer voordelig te verkrijgen. Je kunt van verschillende subsidies gebruikmaken om het aankoopbedrag zo laag mogelijk te houden.

Gebruik daarom onze vergelijker om de mogelijkheden te bekijken. Je kunt via de vergelijker direct de energie vergelijken. Zakelijk voordeel bij energiecontracten was nog nooit zo eenvoudig te verkrijgen

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?