8 Duurzame tips voor kleine ondernemingen en ondernemers

8 Duurzame tips voor kleine ondernemingen en ondernemers

Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Kleine ondernemingen en ondernemers in het algemeen hebben moeite om de energiekosten te verlagen. Dit heeft vooral te maken met de vele stroomslurpers die binnen een organisatie aanwezig zijn. Het is hierom raadzaam maatregelen te nemen die zullen bijdragen aan een lager energieverbruik en een lagere energierekening.

Het verlagen van de energierekening hoeft nooit een probleem te zijn. Er zijn talloze manieren om te zorgen dat u minder voor uw energie gaat betalen. Denk hierbij aan een ander energiepakket bij uw huidige leverancier of overstappen naar een andere energieleverancier. Dankzij onze handige energievergelijkingstool kunt u binnen een handomdraai achterhalen wat voor u de beste stap is om maximaal op uw energierekening te besparen.

In dit artikel gaan wij verder in op de manieren waarop kleine ondernemingen en ondernemers de duurzaamheid kunnen verhogen.

#1 Begin met meer recycling

Recyclen is een van de betere manieren om kosten te besparen en ondertussen ook bij te dragen aan een beter milieu. Als een groen energiepakket op dit moment niet mogelijk is binnen uw organisatie, dan kunt u het beste kiezen voor recycling. Het biedt meer kostenbesparing en zal ook bijdragen aan een betere duurzaamheid.

#2 Gebruik stroom tijdens werkuren

Veel bedrijven laten ook ‘s nachts de lampen branden om zo meer veiligheid te creëren. Er is op dit moment echter niemand in het pand, waardoor de lampen zonder reden aan staan. Als u de stroom tot de werkuren beperkt kunt u aanzienlijk besparen op uw huidige energiekosten.

#3 Investeer in een energiecollectief

Er zijn diverse collectieven voor kleinere ondernemingen waarin wordt gewerkt naar een beter energieaanbod. Denk hierbij aan schonere voorzieningen, zoals wind– en waterenergie, en investeringen in onderdelen met betrekking tot zonne-energie. Het is een van de meest effectieve manieren om met weinig geld en moeite bij te dragen aan een beter milieu.

#4 Kijk naar effectieve energie-upgrades

Er zijn binnen bedrijven vaak meerdere manieren om minder stroom en gas te gebruiken. Dit is een bijzonder effectieve manier om naar een lager verbruik toe te werken. Dankzij energie-upgrades worden er minder kosten gemaakt terwijl het resultaat hetzelfde blijft. Denk hierbij aan upgrades met betrekking tot duurdere apparatuur met een lager verbruik, zoals LED-verlichting.

#5 Automatiseer meer binnen uw bedrijf

Automatiseren klinkt contraproductief als u energie wilt besparen, en toch is het een van de betere manieren om te zorgen dat u het maximale uit uw energie kunt halen. Mensen kosten energie, door middel van verlichting, airconditioning, werkapparatuur en meer. Door handmatige taken steeds meer te automatiseren wordt het een stuk eenvoudiger om veel minder energie te gebruiken

#6 Let op alternatieven

De kans is groot dat er binnen uw branche een groot aantal dingen verandert binnen de technologie die door bedrijven wordt gelanceerd. Dit is een belangrijke stap om het maximale uit de duurzaamheid voor uw organisatie te halen. Door middel van energiezuinige apparatuur geeft u veel minder geld op. En dit geldt ook voor de energie zelf; zorg voor duurzame alternatieven om het maximale voor uw bedrijf eruit te halen.

#7 Laat een energiescan uitvoeren

In een energiescan komt naar voren binnen welke onderdelen van uw organisatie u energie kunt besparen. De energiescan is een van de meest effectieve manieren om voor meer besparing te zorgen. Op deze manier draagt de scan ook weer bij aan een betere duurzaamheid binnen uw organisatie.

#8 Zorg voor kennis bij uw collega’s

Uw collega’s hebben ook een grote invloed op de manier waarop energie binnen uw organisatie wordt ingezet. Als iedereen continu onnodig energie gebruikt dan zal dit grote gevolgen hebben op de totale energierekening. Zorg hierom voor voldoende kennis bij uw collega’s, zodat iedereen bijdraagt aan een beter milieu.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?