4 Manieren om zakelijke energiebesparing nog rendabeler te maken

4 Manieren om zakelijke energiebesparing nog rendabeler te maken

Annemieke
Annemieke
Leestijd: 3 min
3 min

Een groot aantal Nederlandse bedrijven is actief bezig met energiebesparing. Dit resulteert er onder andere in dat zij allerlei investeringen doen om te zorgen dat zij aan alle eisen voor schone energie voldoen. Zakelijke energiebesparing wordt steeds rendabeler, en u kunt binnen uw bedrijf allerlei veranderingen doorzetten die erin resulteren dat u zo veel mogelijk kunt besparen.

Wij helpen u graag om maximaal gebruik te maken van deze zakelijke energiebesparingsmaatregelen. In dit artikel leggen wij u 4 manieren voor waarmee u zakelijke energiebesparing nog rendabeler kunt maken. Zo bespaart u jaarlijks meer en kunt u zorgen dat u in zeer korte tijd een lagere energierekening ontvangt.

1. Investeer in nieuwe apparatuur

De laatste jaren wordt er steeds meer bekend over de mate van energieverbruik van apparatuur op de werkvloer. Zo is onder andere gebleken dat oude machines ervoor zorgen dat de zakelijke energierekening aanzienlijk hoger uitvalt. Er zijn veel factoren binnen deze apparatuur die voor een onnodig hoge energierekening zorgen. Het loont daarom om actief te investeren in nieuwe apparatuur.

De meeste nieuwe apparatuur wordt geproduceerd met energiebesparing als kern. Zo zijn er diverse onderdelen van nieuwe apparaten die erin resulteren dat de apparatuur minder energie verbruikt. Doordat uw verbruik hierdoor lager uitvalt, zult u ook een lagere zakelijke energierekening ontvangen. En dit helpt uw bedrijf om voor aanvullende zakelijke energiebesparing te zorgen.

2. Investeer in schone energieopwekkers

De hoeveelheid windmolens en zonnepanelen is de laatste jaren sterk toegenomen. Dit heeft er onder andere in geresulteerd dat uw bedrijf actief kan deelnemen aan het opwekken van schone energie. Dit is voor enkele bedrijven een nieuwe bron van inkomsten geworden. Door de open plekken op uw bedrijventerrein op te vullen met schone energieopwekkers, kunt u ervoor zorgen dat u jaarlijks veel extra energie opwekt.

Dit resulteert er niet alleen in dat u veel kunt besparen op uw zakelijke energierekening, u kunt hiermee ook extra inkomsten genereren. Energieaanbieders investeren actief in schone energie, en dit brengt hoge investeringen met zich mee. Het is voor hen daarom goedkoper om de energie over te nemen van bedrijven die extra energie opwekken. Voor iedere kWh die u extra opwekt ontvangt u een compensatiebedrag. Naarmate de hoeveelheid opgewekte kWh stijgt, kunt u steeds meer inkomsten genereren en worden uw investeringen in zakelijke energiebesparingen rendabeler.

3. Let ook op de kleine maatregelen

De zakelijke energiebesparingsmaatregelen hebben vaak invloed op grote factoren binnen uw bedrijf. Toch zijn er voldoende maatregelen die ook een kleinere toepassing hebben. Het vervangen van een enkele gloeilamp biedt weinig resultaat. Maar als u alle verlichting in uw gehele bedrijfspand vervangt met LED-verlichting dan kunt u hier aanzienlijk op besparen. Dit is dan ook de ideale manier om nog verder te besparen.

U kunt de energiebesparingsmaatregelen zo rendabel mogelijk maken door ook naar de kleine veranderingen te kijken. Iedere kleine verandering zorgt voor een aanvullende besparing, dus het loont om alle energieverbruikers in uw bedrijf nader te bekijken. Zo kunt u de juiste maatregelen nemen om uw zakelijke energiekosten nog verder te verlagen.

U kunt daarbij overstappen naar een goedkopere energieaanbieder. Gebruik onze zakelijke energievergelijker om uw besparing te berekenen.

4. Laat u adviseren door een energieadviseur

U kunt binnen uw bedrijf veel besparingsmogelijkheden ontdekken als u samen met uw personeel rondkijkt. En wanneer u een energieadviseur in de hand neemt dan kunt u de besparingen nog verder opvoeren. De energieadviseur kan u exact vertellen welke maatregelen interessant zijn om de energiebesparing zo hoog mogelijk te laten uitvallen.

Als u maximaal resultaat wilt behalen met uw energiebesparingsmaatregelen dan is het raadzaam een energieadviseur in te huren. Zo bent u sneller bewust van alle energieverbruikers binnen uw bedrijf en krijgt u het juiste advies om de kosten van deze verbruikers te verlagen.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?