3 Vragen om aan uw nieuwe zakelijke energieleverancier te stellen

3 Vragen om aan uw nieuwe zakelijke energieleverancier te stellen

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Menig bedrijf stapt regelmatig over naar een nieuwe zakelijke energieleverancier. Dit is onder andere het gevolg van betere prijzen of een slechte ervaring met de huidige leverancier. Wat de reden ook is om over te stappen, het is belangrijk om u goed voor te bereiden voordat u naar de nieuwe leverancier gaat.

Wij helpen u graag om het maximale uit uw nieuwe energiepakket te halen en hebben hierom enkele belangrijke vragen opgesteld die u aan uw nieuwe zakelijke energieleverancier kunt stellen. Op basis van de antwoorden op deze vragen kunt u snel bepalen of deze energieleverancier inderdaad interessant is en aansluit bij de situatie waar u nu met uw bedrijf in zit.

Lees de vragen hierom goed door en bepaal hoe goed uw potentiële, nieuwe zakelijke energieleverancier past bij uw verbruik, uw budget en de toekomst van uw bedrijf. Tip: wilt u direct de beste energieleverancier vinden die bij u past? Gebruik dan direct onze handige vergelijkingstool voor zakelijke energie.

1: Welke vrijheid heeft u binnen uw energiepakket?

De meeste energiepakketten zijn opgebouwd uit een specifieke hoeveelheid kWh stroom en m³ gas. Het is vanzelfsprekend van belang dat deze hoeveelheden aansluiten bij het verbruik van uw bedrijf. Toch kan het een keer voorkomen dat u een maand lang minder of meer energie verbruikt dan in uw contract is opgenomen – in dat geval is het prettig als u hier niet te veel kosten voor hoeft te maken.

Vraag uw zakelijke energieleverancier daarom altijd welke vrijheden er zijn binnen het energiepakket dat u gaat afnemen. Dit is vooral van belang voor bedrijven die een fluctuerend maandelijks verbruik hebben. Hoe beter het energiepakket aansluit op uw behoeftes, hoe hoger uw uiteindelijke voordeel (en hoe lager de kosten voor uw energiecontract). Het loont daarom altijd om te kijken van welke vrijheden u hierbij mag genieten.

2: Van welke voordelen kunt u bij hen genieten?

De meeste zakelijke energieleveranciers stellen specifieke voordelen samen voor zakelijke partijen die klant bij hen worden. Het kan lonen om te kijken van welke voordelen u bij hen kunt genieten, zodat u eventueel op basis daarvan kunt uitzoeken of dit inderdaad een interessante leverancier is om mee samen te werken. Op basis van deze voordelen is het vaak gemakkelijker een juiste keuze te maken.

Voordelen waar u als zakelijke klant gebruik van kunt maken kunnen verschillen van een kortingsperiode, verlaagde tarieven of een 24/7-servicepunt. Let daarom goed op uw eigen voorkeuren; als u een bepaald aspect binnen het energiepakket bijzonder belangrijk vindt dan is het slim om een energieleverancier te kiezen die hier goed bij aansluit.

3: Hoe lang is het contract dat u afsluit?

Het is prettig om voor kortere periodes energiecontracten af te sluiten. Het is moeilijk te voorspellen wat er de komende tijd met de energieprijzen gebeurt, en dankzij een kortlopend contract kunt u altijd op tijd overstappen naar een andere energieleverancier. Een snelle prijsverandering kan uiteindelijk uitlopen op duizenden euro’s die u extra moet uitgeven.

Wij raden u daarom altijd aan om vooraf uit te zoeken hoe interessant het is om op lange termijn een contract af te sluiten. Voor de meeste organisaties zal het lonen om gewoon voor een kortere tijd een contract af te nemen, want uiteindelijk zal dit het meeste voordeel opleveren als het aankomt op prijs en service.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?