3 Redenen om voor groene energie in uw bedrijf te kiezen

3 Redenen om voor groene energie in uw bedrijf te kiezen

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Duurzaamheid wordt inmiddels binnen de meeste bedrijven voorop gesteld bij het bepalen van het energieverbruik. Het is daarom ook niet vreemd dat steeds meer bedrijven voor groene energie kiezen: energie die is opgewekt uit wind met windmolens, zonnestralen met zonnepanelen of water in gigantische dammen.

Omdat deze bedrijven maandelijks veel geld besparen en zich ondertussen inzetten voor een beter milieu, geven wij u 3 redenen om binnen uw bedrijf voor groene energie te kiezen.

1.   Er is een grote kans dat u gaat besparen

Groene energie wordt veelal gezien als een dure variant op de traditionele energie: ‘grijze’ energie. De grijze energie wordt opgewekt door het verbranden van fossiele brandstoffen terwijl groene energie wordt opgewekt met milieuvriendelijke(re) systemen.

De hoge investeringen die binnen de markt van groene energie zijn gedaan hebben in de eerste jaren gezorgd voor hoge maandelijkse energiekosten: het was duur om deze energie af te nemen. Sinds de grote opkomst van duurzame energieopwekking is het een stuk voordeliger geworden: de maandelijkse prijzen voor deze energiesoort is langzaamaan gelijk aan het worden met de normale energiesoort.

Omdat de prijzen voor groene energie flink zijn gedaald is de kans daarom groot dat u flink gaat besparen op uw maandelijkse en jaarlijkse energienota.

Bij reden 3 vertellen wij u hoe u ervoor kunt zorgen dat u nog minder gaat betalen.

2. U draagt bij aan een beter milieu

De grijze energie heeft een sterke invloed op het milieu van onze planeet. U kunt bijdragen aan een mindere belasting door voor groene energie te kiezen. Deze energie wordt uitsluitend op duurzame manieren opgewekt waardoor het milieu duurzaam wordt bespaard.

Door zonnestralen op te vangen met zonnepanelen zorgen een groot aantal bedrijven in Nederland en de rest van de wereld ervoor dat het milieu bespaard wordt tegenover de verbranding van fossiele brandstoffen die een hoge CO2-uitstoot geven.

Veel bedrijven die investeren in groene energie – en dan specifiek groen gas – compenseren daarbij ook het gasverbruik. Zij planten nieuwe bossen om te zorgen voor een betere lucht. De bossen worden in Nederland en gebieden in Azië en Afrika geplant en bieden een goede filtering van de lucht.

Wanneer u graag bijdraagt aan een beter milieu en uw stroom- en gasverbruik wilt compenseren dan is groene energie de beste oplossing.

3. Zelf groene energie voor uw bedrijf opwekken

Als extra reden om uw energieverbruik zo goedkoop mogelijk te maken is er zelfstandige energieopwekking: door zonnepanelen of windmolens op terrein van uw bedrijf te plaatsen kunt u zelf uw eigen energie opwekken.

U kunt zonnepanelen voor een redelijke investering bovenop of rondom uw bedrijfspand laten installeren. De gemiddelde investering voor het gebruik van zonne-energie ligt in het eerste jaar op enkele tienduizenden euro’s maar zal over de loop van enkele jaren al snel een hoge besparing opleveren. Veel bedrijven investeren in deze vorm van energieopwekking om er binnen korte tijd flink op te besparen.

Vergunningen voor windmolens worden alleen gegeven voor grote terreinen die buiten sterk bewoonde gebieden liggen. Dit is ook de reden dat deze voornamelijk in weilanden en in de Noordzee worden gebouwd. Wanneer u een stuk grond bezit waar niet omheen gebouwd is dan kunt u een vergunning krijgen om een of meerdere windmolens te (laten) bouwen.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?