Groene zakelijke stroom levert voordelen op: 3 redenen om over te stappen

Groene zakelijke stroom levert voordelen op: 3 redenen om over te stappen

Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Wilt u de duurzaamheid van uw bedrijf verhogen? Dan is een investering in groene stroom een van de beste manieren. Het is relatief goedkoop, beter voor het milieu en geeft bovendien een uitstekend gevoel.

Groene zakelijke stroom kent daarbij nog talloze andere voordelen. In dit artikel gaan wij dieper op deze voordelen in, zodat u hier een goede keuze voor kunt maken.

1. Het wordt jaar na jaar goedkoper

De ontwikkelingen binnen de markt van groene energie gaan ontzettend hard. Het is tegenwoordig vrijwel zeker dat uw energiecontract jaar na jaar in prijs daalt. Dit komt vooral door de vele subsidies vanuit de Nederlandse overheid. Zo worden zonnepanelen en windmolenparken steeds actiever gestimuleerd.

En daar plukt u als bedrijf de vruchten van. U hoeft namelijk zelf helemaal niet in deze middelen te investeren, maar kunt gewoon direct aanspraak maken op de stroom die wordt opgewekt. Natuurlijk betaalt u hier wel een iets hogere prijs voor, maar hierbij stimuleert u ook weer de verdere groei van deze middelen.

Windmolenparken en zonnepanelen hebben op dit moment een redelijke hoge opbrengst. En dat wordt de komende jaren alleen nog maar verder gestimuleerd. Er zijn ontzettend veel bedrijven actief bezig om de duurzaamheid en de opbrengst van deze middelen te verbeteren. De opwekking wordt goedkoper, de opbrengst wordt hoger, en de kosten van groene zakelijke stroom dalen alleen maar verder.

2. U merkt geen enkel verschil

Het verschil tussen grijze en groene energie? Helemaal niets. U blijft gewoon op dezelfde wijze gebruikmaken van energie. Er verandert dus niets voor uw bedrijf. Maar er is wel een groot verschil: u bent ontzettend verantwoord bezig. En juist hier kunt u wel een sterk verschil merken.

Want wanneer u met klanten aan het praten bent, is het natuurlijk erg prettig om aan te geven dat uw bedrijf ontzettend verantwoordelijk en duurzaam bezig is. Dit is voor veel bedrijven dan ook een uniek verkooppunt. Het wekt vertrouwen en toont aan dat u echt actief bezig bent om de wereld beter te maken.

En juist dit verschil kan weer nieuwe business opleveren. Andere partijen vertrouwen u sterker en zullen daarom ook eerder met u samenwerken. U heeft tenslotte al aangegeven het beste voor de wereld te doen, dus zij weten dat zij bij u ook altijd in goede handen zullen zijn. En dat levert weer erg veel op.

3. U weet dat het goed is

U bent op dit moment wellicht niet bewust hoeveel schoner zakelijke groene energie is tegenover de standaardenergie (ook wel grijze energie genoemd). Bij de opwekking komen bijvoorbeeld aanzienlijk minder schadelijke stoffen vrij. En dat biedt ontzettend veel voordelen voor het milieu.

Er komen bij de productie van een windmolen wel afvalstoffen vrij. Maar dat is slechts bij de productie. Hetzelfde geldt voor zonnepanelen. Vanaf het moment dat deze worden ingezet om energie op te wekken, zullen zij niet langer voor vervuiling zorgen. Bij grijze energie werkt dit anders.

En juist van dit feit blijft u elke dag bewust. U weet zeker dat de processen die binnen uw bedrijf draaien zo duurzaam mogelijk zijn. Op ieder moment, en op iedere dag. En zo kunt u als bedrijf op een duurzame manier verder groeien.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?