Zo vindt u de goedkoopste energieleverancier voor uw bedrijf

Zo vindt u de goedkoopste energieleverancier voor uw bedrijf

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Met tientallen energieleveranciers voor de zakelijke markt is het een hele opgave om snel de goedkoopste te vinden. Maar de kans is groot dat u ontzettend veel geld bespaart wanneer u een contract bij de goedkoopste energieleverancier tekent.

De meeste bedrijven sluiten eenmalig een energiecontract af en kijken hier vervolgens niet meer naar. Dit is echter zeer nadelig: de prijzen op de energiemarkt veranderen ieder jaar en vrijwel iedere maand is er weer een andere goedkoopste energieleverancier.

Om u bij te staan bij het vinden van de goedkoopste energieleverancier, vertellen wij u in dit artikel welke stappen u kunt nemen om deze zo snel mogelijk te vinden.

Stap 1: Bedenk eerst wat u nodig heeft

Energie komt in talloze vormen. Er is natuurlijk stroom en gas, maar er zijn allerlei pakketten verkrijgbaar die inhoudelijk aanzienlijk verschillen. Zo is er bijvoorbeeld groene stroom, afkomstig van water, lucht of zonne-energie. Groen gas maakt ook langzaam een opmars in Nederland, waardoor er nog meer keuze ontstaat.

Het is slim om eerst te bekijken welke wensen u heeft met betrekking tot de soort energie. Als u het milieu belangrijk vindt, dan zult u eerder kiezen voor een pakket met groene stroom en groen gas. Maakt dit echter niets uit, dan kunt u ook gewoon voor de standaardpakketten met stroom en gas kiezen.

Stap 2: Houd aanbiedingen in de gaten

Energieleveranciers hebben regelmatig interessante aanbiedingen. Zo kunt u bij enkele leveranciers maar liefst 3 maanden 50% korting op de factuur krijgen. Het loont dus om de aanbiedingen van energieleveranciers in de gaten te houden. Dit kan uw bedrijf veel geld besparen.

In onze vergelijker worden de beste aanbiedingen van de energieleveranciers meegenomen. De kans is groot dat er op dit moment meerdere aanbiedingen beschikbaar zijn. Deze aanbiedingen kunnen op jaarbasis al snel honderden en zelfs duizenden euro’s besparen. Zo houdt u meer omzet over.

Tip: De goedkoopste energieleverancier is niet de beste

Een korte tip tussendoor. De kans is groot dat de goedkoopste energieleverancier niet de beste energieleverancier voor uw situatie is. Dit is vooral het gevolg van de kostenbesparingen bij deze energieleveranciers. Een goedkope leverancier heeft vaak ook een beperkte service.

Houd er daarom rekening mee dat aspecten zoals service, onderhoud en probleemoplossing kunnen tegenvallen. Als deze aspecten van groot belang zijn voor uw bedrijf, dan kunt u beter niet voor de goedkoopste energieleverancier kiezen.

Stap 3: Neem alle energieleveranciers mee

Vergelijkt u meerdere offertes wanneer u een nieuwe aankoop doet? Het is slim hetzelfde plan toe te passen bij een vergelijking tussen de energieleveranciers. Hoe meer energieleveranciers u vergelijkt, hoe groter de kans dat u ook echt de goedkoopste energieleverancier zult vinden.

Dit is een van de redenen dat er binnen onze vergelijker een groot aantal energieleveranciers wordt meegenomen. Door het aanbod aan energieleveranciers en -pakketten te vergroten, helpen wij u bij het vinden van de beste optie. Zo bespaart u veel geld en kunt u uw bedrijf continue laten groeien.

Stap 4: Kijk ook naar uw huidige energieleverancier

Wist u dat uw huidige energieleverancier op dit moment hoogstwaarschijnlijk enkele aanbiedingen heeft lopen? De energieleveranciers doen er alles aan om nieuwe bedrijven binnen te halen en bieden allerlei interessante kortingen. Als huidige klant kunt u hier flink mee besparen.

Wij hebben ervoor gezorgd dat vrijwel iedere energieleverancier in de vergelijker staat, dus ook uw huidige energieleverancier. Zo kunt u direct zien of zij mooie aanbiedingen hanteren en hoeveel u kunt besparen in vergelijking met uw huidige energiepakket.

Bij Energie-Zakelijk vindt u altijd de goedkoopste energieleverancier, welk pakket u ook wilt afnemen en welke aanvullende wensen u ook heeft.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?