Zakelijke energieleverancier: is het tijd om over te stappen?

Zakelijke energieleverancier: is het tijd om over te stappen?

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Op de zakelijke energiemarkt zijn steeds meer aanbieders actief. Dit betekent voor afnemers dat er steeds meer mogelijkheden zijn om een energiepakket samen te stellen dat volledig bij hen aansluit. De groei op de zakelijke energiemarkt heeft voornamelijk tot gevolg dat er steeds vaker met prijzen wordt gestunt, en dat is voor afnemers vanzelfsprekend alleen maar interessant.

Want zakelijke energie brengt nog steeds een hoge kostenpost met zich mee. En veel bedrijven zijn daarom op zoek naar manieren om te zorgen dat de energierekening ieder jaar lager uitvalt. In sommige situaties betekent dit voor zakelijke energieleveranciers dat zij moeten overstappen naar een andere aanbieder, omdat zij op dit moment tegen een te hoog tarief energie afnemen.

Bij Energie-zakelijk helpen wij u graag op het gebied van besparen op energie. Hiervoor kunt u onder andere onze handige zakelijk energievergelijker gebruiken. Daarbij publiceren wij strategische informatie waarmee bedrijven eenvoudig kunnen zorgen dat zij maximaal besparen op energie. In dit artikel leest u daarom hoe u kunt achterhalen of het voor uw onderneming tijd is om over te stappen naar een andere zakelijke energieleverancier.

Wat maakt zakelijk overstappen interessant?

Bij de markt van consumenten stapte afgelopen jaar 10% over naar een andere energieaanbieder. Dit heeft vooral te maken met de scherpere prijzen die men over het algemeen bij andere energieaanbieder kan vinden. En hier is op de zakelijke markt ook sprake van, steeds meer bedrijven hebben door dat besparen op energie het gemakkelijkst gaat op het moment dat er een andere energieleverancier wordt gekozen.

Dit is dan ook wat overstappen interessant maakt. Lagere tarieven zijn altijd welkom bij een kostenpost die een groot deel van de totaalkosten op zich neemt. En dat betekent dat het voor vrijwel iedere onderneming interessant is om hier wat dieper in te graven. Want een tariefverlaging van 10% brengt al grote verschillen op de uiteindelijke energierekening die u van de energieleverancier ontvangt.

Iedere energieleverancier hanteert andere tarieven voor één kWh stroom en één m³ gas. Als u een grootverbruiker bent dan scheelt het aanzienlijk als u voor de goedkoopste aanbieder kiest. Houd er bij de goedkopere partij wel altijd rekening mee dat zij besparen op bepaalde elementen binnen de bedrijfsvoering, zoals service. Een flinke verlaging in de prijs kan er dus in resulteren dat u achteruitgaat op het gebied van service, en dit is altijd een belangrijk aspect dat bij het overstappen moet worden meegenomen.

Wanneer moet u overstappen?

De kans is groot dat u op dit moment een zakelijk energiecontract heeft waarbij u nog enkele maanden of zelfs jaren vastzit aan het huidige tarief. Het loont echter om nu al uit te zoeken wat u kunt doen om op het moment dat het contract beëindigd wordt over te stappen. Zo ziet u direct de tarieven die bepaalde energieleveranciers hanteren en kunt u uitrekenen of het daadwerkelijk interessant zal zijn om over te stappen. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u ervoor kiezen om simpelweg bij uw huidige aanbieder te blijven.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?