Welke opties heeft u bij het afnemen van zakelijke energie?

Welke opties heeft u bij het afnemen van zakelijke energie?

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Ieder bedrijf heeft tegenwoordig een zakelijk energiecontract. Dit is een ander contract dan het contract dat voor reguliere huishoudens wordt afgesloten. Het gaat hier om hogere afnames per maand, omdat het gemiddelde bedrijf simpelweg ontzettend veel energie per maand verbruikt.

Als u op dit moment bezig bent met het uitzoeken van het juiste pakket voor uw zakelijke energiecontract, dan zult u al snel merken dat er ontzettend veel verschillende opties zijn. Zo kunt u uw energiepakket vandaag de dag volledig op uw onderneming laten aansluiten, zodat u niet te veel betaalt en ook altijd zeker bent dat u voldoende energie geleverd krijgt.

In dit artikel geven wij u daarom graag meer informatie over de verschillende mogelijkheden die u heeft bij het afsluiten van uw zakelijke energiecontract.

Aantal kWh elektriciteit en m³ gas

De mogelijkheden voor uw zakelijke energiepakket beginnen bij het aantal kWh elektriciteit dat u iedere maand van plan bent af te nemen. Het is voor startende bedrijven nog lastig in te schatten hoeveel kWh er per maand verbruikt zal worden. Daarentegen zullen oudere bedrijven veel gemakkelijker een goede inschatting kunnen maken van de totale kWh die maandelijks nodig zijn.

Ditzelfde geldt ook voor gas. Stroom en gas zijn nauw verbonden binnen uw zakelijke energiepakket, en het is raadzaam om – voordat u het pakket daadwerkelijk gaat afsluiten) te bedenken hoeveel u maandelijks of jaarlijks ongeveer zult gaan afnemen. Op basis van deze geschatte afname, kan uw verbruik worden ingedeeld in de standaardpakketten die zakelijke energieleveranciers op dit moment aanhouden. En dat levert u uiteindelijk alleen maar meer voordeel op, want hiermee weet u zeker dat u binnen een pakket zit dat ook echt bij uw onderneming aansluit.

Soort energie die u afneemt

De laatste jaren zijn er steeds meer technologieën beschikbaar die ertoe leiden dat we op een duurzame manier energie kunnen opwekken. Groene stroom en groen gas worden steeds vaker in het bedrijfsleven ingezet, onder andere om het milieu te besparen en tegelijkertijd te zorgen dat de duurzaamheid van het bedrijf in haar geheel aanzienlijk stijgt.

Let bij het afsluiten van een zakelijke energiecontract dan ook altijd goed op dat u bekijkt of het gaat om grijze of groene energie. Grijze energie wordt opgewekt met kolen en andere fossiele brandstoffen, terwijl groene energie met zonnepanelen, windmolens en ook watercentrales wordt opgewekt.

Opties bij de zakelijke energieleveranciers

Binnen de markt heeft u ook talloze opties met betrekking tot de zakelijke energieleverancier waar u het contract bij afsluit. Het is niet altijd even gemakkelijk om op een rijtje te krijgen welke zakelijke energieleverancier nu echt het meest voordelig voor uw situatie zal zijn. Wij hebben daarom een handige zakelijke energievergelijker samengesteld, waarmee u in een handomdraai kunt berekenen welke zakelijke energieleverancier het meest voordelig zal zijn in uw situatie.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?